Page 34 - Zsiráf Magazin - 2015. december
P. 34

Bögrés


            mézeskalács




            Enni és díszíteni is egyformán szereti mindenki, elkészíteni azonban már sokak szá-
            mára ördögi feladatot jelent. A tökéletes mézeskalács sütés után omlós és megőrzi a
            formáját. Azok számára pedig egy kicsit könnyítettünk a recepten, akik kezdők vagy
            esetleg nem szívesen használják a mérleget az alapanyagok kimérése közben.

            A bögrés mézeskalácstészta hozzávalói:


            •  8 bögre liszt
            •  1,5 bögre porcukor
            •  3 teáskanál szódabikarbóna
            •  1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
            •  30 dkg vaj
            •  1 bögre méz
            •  3 tojás


            Elkészítés menete:


            A lisztet, a porcukrot, a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát összekeverjük egy nagy
            tálban. Hozzáadjuk a megolvasztott margarint, majd ezt összekeverjük a tojással és
            a mézzel is. Miután kézzel tésztává gyúrtuk az alapanyagokat, három egyenlő részre
            osztjuk. Jól lisztezett deszkán nagyjából egy centiméter vastagra gyúrjuk a tésztát,
            süteményszaggatóval pedig formákat vágunk ki belőle.

            Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, és tíz percig sütjük. Díszíthetjük cukormázzal,
            de mazsolával, gumicukorral és dió vagy mogyorófélékkel is.
   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39