Page 33 - Zsiráf Magazin - 2015. december
P. 33

KARÁCSONYI






                      KLASSZIKUSOK HÁZILAG















            Szaloncukor




            Akaszthatjuk a fára díszítőként, de az ünnepi
            asztalra is mindig kerül ebből a hagyományos
            édességből. Sokszor nem gondolunk arra,
            hogy otthon, ha egy kis plusz időt fordítunk
            rá, sokkal finomabb szaloncukrot készíthe-
            tünk, mint amilyet a boltban vásárolunk. A
            kókuszos szaloncukor minden család nagy
            kedvence, így most ezt az egyszerű finom-
            ságot készíthetitek el a recept alapján:


            Hozzávalók:


            5 dkg darált keksz, 10 dkg kókuszreszelék, 10
            dkg porcukor, 2 evőkanál kókuszlikőr, pár ka-
            nál hideg víz, 1,5 kanál kókuszzsír vagy vaj, 15
            dkg csokoládé


            Elkészítés menete:

            Először a kekszet, a kókuszreszeléket és a
            porcukrot összekeverjük, majd masszát ké-
            szítünk belőle. Hozzáadjuk a kókuszlikőrt és
            a kókuszzsírt, vagy vajat, és ha a masszánk
            nem áll egybe, akkor egy kevés vizet is. Kis
            golyókat formázunk belőle és néhány óra
            pihenés után olvasztott csokoládéba márto-
            gatjuk. Miután megdermedt kedvünk szerint
            csomagolhatjuk fényes papírba és kész is a
            házi szaloncukor különlegességünk.
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38