Page 33 - Zsiráf Magazin - 2015. december
P. 33
KARÁCSONYI
KLASSZIKUSOK HÁZILAG
Szaloncukor
Akaszthatjuk a fára díszítőként, de az ünnepi
asztalra is mindig kerül ebből a hagyományos
édességből. Sokszor nem gondolunk arra,
hogy otthon, ha egy kis plusz időt fordítunk
rá, sokkal finomabb szaloncukrot készíthe-
tünk, mint amilyet a boltban vásárolunk. A
kókuszos szaloncukor minden család nagy
kedvence, így most ezt az egyszerű finom-
ságot készíthetitek el a recept alapján:
Hozzávalók:
5 dkg darált keksz, 10 dkg kókuszreszelék, 10
dkg porcukor, 2 evőkanál kókuszlikőr, pár ka-
nál hideg víz, 1,5 kanál kókuszzsír vagy vaj, 15
dkg csokoládé
Elkészítés menete:
Először a kekszet, a kókuszreszeléket és a
porcukrot összekeverjük, majd masszát ké-
szítünk belőle. Hozzáadjuk a kókuszlikőrt és
a kókuszzsírt, vagy vajat, és ha a masszánk
nem áll egybe, akkor egy kevés vizet is. Kis
golyókat formázunk belőle és néhány óra
pihenés után olvasztott csokoládéba márto-
gatjuk. Miután megdermedt kedvünk szerint
csomagolhatjuk fényes papírba és kész is a
házi szaloncukor különlegességünk.