Page 24 - Zsiráf Magazin - 2016. január
P. 24

FORMABONTÓ FALATOKKAL

            az egészségért!










            SOKAN VAGYUNK ÚGY A TÉLI HÓNAPOKKAL, HOGY SEMMIHEZ NINCS KEDVÜNK: SEM
            EDZÉS, SEM NAGY SÉTÁK, SEM TANULÁS… AHHOZ, HOGY MEGJÖJJÖN A KEDVÜNK
            MINDEHHEZ, MIT KELLENE CSINÁLNUNK? MIT TEGYÜNK, HOGY ÚJRA FORMÁBA LEN-
            DÜLJÜNK A TAVASZ KÖZELEDTÉVEL?





            Télen a szervezet gyenge és kimerült. Ebben
            az időszakban különösen szenved a tápanya-
            gok hiányától, miközben túl sok felesleges
            zsírhoz és szénhidráthoz jut hozzá, és ki van
            téve az agresszív, az immunrendszer állapotát
            befolyásoló környezeti hatásoknak is.


            A szükséges vitaminmennyiség hiánya miatt  Nem valami kellemes ezeket olvasni, ugye?
                                         Salátázz! – friss, fiatalos, trendi
            elhalványul az arcszín, korai ráncok, mikro  Viszont, ha egy kicsit is odafigyelünk mind-
            gyulladások jelennek meg, a hirtelen hő-          erre a sok tényezőre és felvesszük a harcot
                                         Tudatosság, egészségközpontúság és önkontroll… Az, hogy felnôttkorban mennyire lesz
            mérséklet-csökkenés érszűkületet vált ki és  a bacilusokkal, hideggel és a rosszkedvvel,
                                         az ember egészségtudatos, nagyban attól függ, hogy az iskolai évei alatt megkapja-e a
            megzavarja a vérkeringést, a rövid nappalok  akkor teljesen más nézőpontból fogjuk várni
                                         megfelelô és kellô mennyiségû információt a nagyvilágból. Te vajon megkapod ezeket?
            stresszt okoznak, ami káros hatással van a  a tavaszt. Ennek egyik legjobb és legegysze-
                                         Ebben  a  globalizált  világban,  ha  egy  hírt  el  akarunk
                                                                                     FrissNass salátáját, ami direkt azokat a fiatalokat, gye-
            szív-és érrendszer és az idegrendszer mun-        rűbb módja: a pozitív étkezési terv elkészítése
                                                                                     rekeket célozza meg, akik ügyelnek az egészségükre és
                                         terjeszteni, akkor egyszerûen csak megosztjuk a közös -
                                                              és a rendszeres testmozgás télen is!
            kájára.                      ségi  felületeken.  Na  de  mennyi  valóságalapja  van  a   két tanóra között bekapnának valamilyen nasit: csak
                                         híreknek és mit jegyzünk meg végül belôlük? Csak átfu-  felbontod és eheted is!
                                         tunk rajtuk és egyik fülünkön be a másikon ki vagy azért
                                         belegondolunk a hír tartalmi értékébe is?   Egészségtudatossági  törek-
                                                                                     véseink  újonnan  bevezetett
                                         Tény,  hogy  az  egészségtudatosság  már  fiatalkorban   sztárja  a  salátáink  mellé
                                         kialakul bennünk. Haladunk elôre az életünkkel, egyre   szánt  legújabb  termékcsa-
                                         több  információt  kapunk:  tanároktól,  szülôktôl,  bará-  ládunk, melyet eisberg Tokaj
                                         toktól  és  a  nagyvilágból.  Sokat  hallunk  a  megfelelô   Dressing   névre   keresztel-
                                         mennyiségû vízfogyasztásról, a helyes étrend összeállí -  tünk.  Mindennek  az  alapja
                                         tásáról, a zöldség- és gyümölcsfogyasztásról és a spor -  az  almaecet  és  tokaji  fur-
                                         tolás fontosságáról.                        mint  borecet…  Borecet?!
                                                                                     Ne  ijedj  meg,  sokkal  jobb,
                                         Te képes vagy szelektálni az információkat és kellôképp   mint  hinnéd!  Az  alma  és
                                         utánajársz annak, ami érdekel az egészségeddel kap -  tokaji  furmint  alapú  bore -
                                         csolatban? Átnézed a vásárolt élelmiszerek hátulján a   cetek  természetes  alap-
                                         bennük lévô fehérje vagy a zsírtartalmat, a felhasznált   ízét  a  hónapokig  ben-
                                         tartósítószereket, az E betûk arzenálját? Érdekel, hogy   nük  pihenô  friss,  zamatos
                                         most melyek a legújabb egészséges termékek a bol -  gyümölcsök  teszik  különlegessé.
                                         tokban?                                     Az érlelés során a gyümölcsök átadják színük, íz –és illat -
                                                                                     világuk, és a végeredmény maga a tökély: a gyümölcs -
                                         Mindenkire  hatással  vannak  a  külvilág  impulzusai,  a   ágyon  érlelt  almás,  málnás,  szilvás  és  birsalmás  Tokaj
                                         termék dizájn, az ár. A tudatosság szintje a korral csak   Dressingek  abszolút  kuriózumok  nemcsak  itthon,  de
                                         akkor  nô,  ha  teszel  is  érte,  ez  nagymértékben  rajtad   külföldön is. Semmi hozzáadott színezék, semmi cukor,
                                         múlik. Ha nem figyelsz oda, bedarál a cégek marketing   semmi extra tartósító-az ecet maga az. Két termék ese-
                                         gépezete, és mindent megeszel, ami eléd kerül..  tén ezen ízeket turbóztuk tovább spanyol díjnyertes olí -
                                                                                     vaolaj és fûszerek – a római kömény és koriander keve-
                                         Az eisberg sokat dolgozik azon, hogy a fiatalabb kor -  rékével (Tokaj Vinaigrette Oriental), illetve a tengeri só
                                         osztály  is  korrekt  információkat  kapjon,  megismerje  a   és bors hozzáadásával (Tokaj Vinagrette Balsam).
                                         legújabb  trendeket  a  saláták  és  az  öntetek  körében.
                                         Nincs  kedved  otthon  salátát  összeválogatni,  önte-  Neked kell odafigyelned, hogy mi egészséges és mi nem,
                                         tet  kutyulni?  Erre  találtuk  ki  az  eisberg  salátatálakat,   milyen információt fogadsz be a külvilágtól az egészség-
                                         melyek  konyhakész  salátával,  paradicsommal,  olíva -  gel kapcsolatban. Már most gondolj arra, hogy az évek
                                         bogyóval,  sajtokkal,  elôre  csomagolt  öntettel  teszi   elôrehaladtával is ugyanolyan fitt maradj, mint amilyen
                                         könnyebbé és egészségesebbé a fiatalok mindennapi   most  vagy.  Ne  feledd:  az  vagy,  amit  megeszel!  Figyelj
                                         életét is. Ha eleged van a cukrozott szénsavas üdítôk-  oda és válassz tudatosan az alapanyagok közül is!
                                         bôl és a szénhidrátdús péksüteményekbôl, akkor ez a
                                         te tökéletes „menza-kajád”! Ha a chipsekrôl sem tudsz   Receptekért és további érdekességekért keress minket
                                         lemondani, az sem baj, hiszen kifejlesztettük az eisberg    a www.salatazz.hu weboldalon!
   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29