Page 78 - Zsiráf Magazin - 2016. január
P. 78
4
CRUNCHY FRANCIA TOAST
A pirítós megbolondított változata még egy
kis édes, cukros csavarral. Miután a kenyér-
szeletet belemártottad a tojásos, tejes, cuk-
ros, fahéjas masszába, sütés előtt forgasd
meg roppanós gabonapehely keverékben.
Garantáltan finom és különleges is, főleg ak-
kor, ha valami izgalmasabbra cserélnéd az
átlagos, bejáratott bundáskenyeret.
FORMÁS TÜKÖRTOJÁS
Számtalan variációjával találkozhatsz manap-
ság a tükörtojás elkészítésének, de a legújabb
és legdivatosabb a kisállat, szívecske vagy
épp arc formában tálalt reggeli fehérjeforrás.
Nincs más dolgod, mint az olajos serpenyőre
helyezni a formát és beleütni a tojást, majd
megvárni, míg néhány perc alatt készre sül.
További trükk: ha nem szeretnél tojásformá-
ra költeni, ízletes hagymakarikában szabályos
kör alakú tojásokat készíthetsz. Helyezd a tá-
nyérodra, fogyaszd friss zöldséggel és egy
nagy pohár narancslével!