Page 79 - Zsiráf Magazin - 2016. január
P. 79
EGYSZERŰ, DE NAGYSZERŰ:
FRITTATA!
A frittata, vagyis tojáslepény nagyon hason-
ló a rántottához, azonban jóval több annál.
Méghozzá azért, mert szinte bármit tehetünk
bele és nem szükséges a serpenyőben meg-
fordítani. Gyakran amikor olajon már félig át-
sült, előmelegített sütőbe teszik, és ott készül
el ténylegesen. Tehetünk bele többféle zöld-
séget, sonkát esetleg bacont és reszelt sajttal
is vegyíthetjük. Amikor pedig tálalásra kerül
a sor, vághatjuk cikkekre, de kedvünk szerint
akár fel is tekerhetjük, mindenhogy kiváló.
PALACSINTÁT REGGELIRE
Az ötlet átlagosnak tűnik, de nem akkor, ha a
palacsintatésztát egy üres ketchupos flakonba
töltöd, és azzal formákat rajzolsz a serpenyő-
be. Először érdemes egyszerűbb alakzatokat
kipróbálni, majd jöhetnek a bonyolultabbak,
míg végül a reggeli-mesterekhez hasonló-
an te is arcokat vihetsz a saját édességedbe.
Ételszínezékkel akár meg is bolondíthatod a
hagyományos palacsintatésztát.