Page 79 - Zsiráf Magazin - 2016. január
P. 79

EGYSZERŰ, DE NAGYSZERŰ:
            FRITTATA!




            A frittata, vagyis tojáslepény nagyon hason-
            ló a rántottához, azonban jóval több annál.
            Méghozzá azért, mert szinte bármit tehetünk
            bele és nem szükséges a serpenyőben meg-
            fordítani. Gyakran amikor olajon már félig át-
            sült, előmelegített sütőbe teszik, és ott készül
            el ténylegesen. Tehetünk bele többféle zöld-
            séget, sonkát esetleg bacont és reszelt sajttal
            is vegyíthetjük. Amikor pedig tálalásra kerül
            a sor, vághatjuk cikkekre, de kedvünk szerint
            akár fel is tekerhetjük, mindenhogy kiváló.

































                                                              PALACSINTÁT REGGELIRE




                                                              Az ötlet átlagosnak tűnik, de nem akkor, ha a
                                                              palacsintatésztát egy üres ketchupos flakonba
                                                              töltöd, és azzal formákat rajzolsz a serpenyő-
                                                              be. Először érdemes egyszerűbb alakzatokat
                                                              kipróbálni, majd jöhetnek a bonyolultabbak,
                                                              míg végül a reggeli-mesterekhez hasonló-
                                                              an te is arcokat vihetsz a saját édességedbe.
                                                              Ételszínezékkel akár meg is bolondíthatod a
                                                              hagyományos palacsintatésztát.
   74   75   76   77   78   79   80