Page 28 - Zsiráf Magazin - 2016. november
P. 28

nem kell, nekik pedig nem fáj
            a fejük, hogy mit vigyenek a
            vendégségbe. Az italfogyasz-
            tással kapcsolatban mindig
            sarkalatos pont az alkohol,
            amely segít kicsit oldottabbá
            tenni a hangulatot (lásd. az
            előző pont), de vigyázzuk vele,
            hogy senki ne vigye túlzásba
            a mennyiséget! A házigazda
            felelőssége, ha valaki rosszul
            lesz, vagy túlságosan is elen-
            gedi magát, az azonban szin-
            tén fontos, hogy a házigazda
            is jól érezze magát, és ne csak
            a vendégei között járőrözzön
            azt figyelve, ki-milyen állapot-
            ban van. Meg kell találni az                      vagy kis vendégváró falatkákkal készülni. A
            aranyközéputat. Érdemes tehát a buli kezde- tapasztalat azt mutatja, hogy a sós rágcsák és
            tekor tisztázni a „házirendet”, hogy a vendé- a falatkák a vendégség első perceiben, illetve
            gek is tisztában legyenek vele, meddig me- az első óra elteltével fogynak a legjobban, így
            hetnek el az alkoholfogyasztásban.                már az elején terítsd ki a készleteidet, ügyelve
                                                              arra, hogy egy-két zacskó chips azért marad-
            ...éhesek lesznek                                 jon tartalékba is. Szintén hozathatsz rágcsál-
                                                              nivalót a vendégekkel, de vigyázat! Hiába biz-
            Nem biztos, de ha több órás összejövetelt  tosítod a lakást a művelethez, attól még nem
            szervezel, akkor érdemes szendvicsekkel,  illik a teljes költséget a vendégekre terhelni.
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33