Page 90 - Zsiráf Magazin - 2015. december
P. 90

4






































            Mai Tai






            Hozzávalók:
            •  30 ml világos rum
            •  30 ml sötét rum
            •  15 ml narancscuraçao
            •  7 ml egyszerű szirup
            •  7 ml mandulatej
            •  1 lime leve
            •  jégkocka


            Díszítés:
            ananászgerezd, cseresznye és citromspirál

            A klasszikus Mai Tai elkészítése nem egyszerű,
            de annál örömtelibb a végkifejlet. Az egyszerű
            sziruphoz használj 2 rész cukrot egy rész víz-
            hez, rakd az összetevőket egy forralóedény-
            be, és lassú tűzön melegítsd, amíg a cukor fel
            nem olvad. Hűtsd le, és öntsd egy üvegbe.
            Hűtőben tárolva hosszú ideig felhasználható
            marad.

            Ha ezzel megvagy, az egyszerű szirupodat
            az összes többi hozzávalóval együtt keverd
            össze jéggel (ha van shaker a háznál, rázd ösz-
            sze), majd szűrd le egy pohárba. Díszítéshez
            cseresznye, ananász és citromspirál dukál.
   85   86   87   88   89   90   91   92   93   94   95