Page 90 - Zsiráf Magazin - 2015. december
P. 90
4
Mai Tai
Hozzávalók:
• 30 ml világos rum
• 30 ml sötét rum
• 15 ml narancscuraçao
• 7 ml egyszerű szirup
• 7 ml mandulatej
• 1 lime leve
• jégkocka
Díszítés:
ananászgerezd, cseresznye és citromspirál
A klasszikus Mai Tai elkészítése nem egyszerű,
de annál örömtelibb a végkifejlet. Az egyszerű
sziruphoz használj 2 rész cukrot egy rész víz-
hez, rakd az összetevőket egy forralóedény-
be, és lassú tűzön melegítsd, amíg a cukor fel
nem olvad. Hűtsd le, és öntsd egy üvegbe.
Hűtőben tárolva hosszú ideig felhasználható
marad.
Ha ezzel megvagy, az egyszerű szirupodat
az összes többi hozzávalóval együtt keverd
össze jéggel (ha van shaker a háznál, rázd ösz-
sze), majd szűrd le egy pohárba. Díszítéshez
cseresznye, ananász és citromspirál dukál.