Page 63 - Zsiráf Magazin - 2017. június
P. 63
PÁCOK
A jó pác a grillételek lelke. Bármilyen húst készítesz, a zamatát, az illatát, az egyedülállósá-
gát mindenképp a pác fogja adni, így ezt semmiképp se felejtsd el, ha grillpartira készülsz.
A húsokat már jó előre pácold be. Minél tovább állnak az olajban, annál omlósabbak lesznek
a szeletek.
PÁC MARHAHÚSHOZ CHILIS PÁC
Hozzávalók: Hozzávalók:
olaj 2 nagy chilipaprika
őrölt bors 10 szem szegfűbors
vöröshagyma 1 mokkáskanál kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
A hússzeleteket kend be olajjal, szórd be 2 újhagyma
borssal, és tedd rájuk a felkarikázott hagymát. 2 mokkáskanál cukor
Csomagold be az egészet, és hideg helyen 1 evőkanál lime-lé
hagyd állni kettő-négy napig. Sütés előtt sózd 2 evőkanál olaj
a husit.
Mozsárban vagy konyhai robotgépben dol-
gozd a hozzávalókat pasztaszerű masszává.
PÁC CSIRKÉHEZ A hússzeleteket egy nagyon kicsit klopfold
ki, majd kend be mindkét oldalukat a chilis
Hozzávalók: masszával. Legalább két órán át hagyd érle-
lődni a húst, de még jobb, ha egész éjszaka
tej pácolódik.
fokhagyma
só
Annyi tejbe, hogy éppen ellepje a húst, törd
bele a fokhagymát, sózd meg egy picit, majd
rakd hűtőbe a bepácolt húst egy-két napra.