Page 63 - Zsiráf Magazin - 2017. június
P. 63

PÁCOK



            A jó pác a grillételek lelke. Bármilyen húst készítesz, a zamatát, az illatát, az egyedülállósá-
            gát mindenképp a pác fogja adni, így ezt semmiképp se felejtsd el, ha grillpartira készülsz.
            A húsokat már jó előre pácold be. Minél tovább állnak az olajban, annál omlósabbak lesznek
            a szeletek.




            PÁC MARHAHÚSHOZ                                   CHILIS PÁC

            Hozzávalók:                                       Hozzávalók:


            olaj                                              2 nagy chilipaprika
            őrölt bors                                        10 szem szegfűbors
            vöröshagyma                                       1 mokkáskanál kakukkfű
                                                              2 gerezd fokhagyma
            A hússzeleteket kend be olajjal, szórd be  2 újhagyma
            borssal, és tedd rájuk a felkarikázott hagymát.  2 mokkáskanál cukor
            Csomagold be az egészet, és hideg helyen  1 evőkanál lime-lé
            hagyd állni kettő-négy napig. Sütés előtt sózd  2 evőkanál olaj
            a husit.
                                                              Mozsárban vagy konyhai robotgépben dol-
                                                              gozd a hozzávalókat pasztaszerű masszává.
            PÁC CSIRKÉHEZ                                     A hússzeleteket egy nagyon kicsit klopfold
                                                              ki, majd kend be mindkét oldalukat a chilis
            Hozzávalók:                                       masszával. Legalább két órán át hagyd érle-
                                                              lődni a húst, de még jobb, ha egész éjszaka
            tej                                               pácolódik.
            fokhagyma
            só

            Annyi tejbe, hogy éppen ellepje a húst, törd
            bele a fokhagymát, sózd meg egy picit, majd
            rakd hűtőbe a bepácolt húst egy-két napra.
   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68