Page 64 - Zsiráf Magazin - 2017. június
P. 64
RECEPTEK
MÉZES-MUSTÁROS CSIRKECOMB GRILLEZETT ZÖLDSÉGEK
Hozzávalók: Ehhez a fogáshoz bármilyen zöldséget fel-
használhatsz, amit csak szeretsz, a grillezés
6 db nagyobb csirkecomb az összesnek jól áll, ráadásul biztos lehetsz
3 evőkanálnyi méz benne, hogy egészséges ételt kapsz. A ke-
1 csipet chilipehely ményebb zöldségeket – mint például a répa,
1 evőkanálnyi mustár zeller, kukorica – érdemes egy kicsit előfőzni,
só, frissen őrölt bors hogy puhák és finomak legyenek.
1+1 jó evőkanálnyi vaj
Hozzávalók:
A combokat tisztítsd meg jó alaposan, majd
dörgöld be őket a sóval. Az egyik evőkanálnyi 1 nagy padlizsán
vajat olvaszd meg egy serpenyőben, majd pi- 4 paradicsom
rítsd benne fehéredésig a combokat. Ez pár 3 kaliforniai paprika
perc alatt lezajlik, utána vedd ki őket a ser- 8 gerezd fokhagyma
penyőből. A mézet keverd el a mustárral és 2 fej hagyma
a chilipehellyel, tekerj hozzájuk némi borsot olaj
is, majd az így kapott masszával kenegesd be só, bors
jó alaposan a combokat. Ha ezzel elkészül-
tél, egy alufólia-tepsiben már rá is teheted Jó alaposan mosd meg a zöldségeket, majd
a rácsra, és nemsokára elkészülnek az édes- darabold fel őket. A padlizsánt kockázd fel,
sós dobverők. a paradicsomokat vágd félbe, a paprikákat pe-
dig csíkokra. A hagyma félben, a fokhagyma-
gerezdek egészben kerüljenek majd a grill-
rácsra.
Ha ezzel megvagy, sózd és borsozd meg
a zöldségeket, majd mielőtt a tűzre tennéd,
vékonyan kend be őket némi olívaolajjal. Egy-
egy oldalukat pár percig hagyd csak a rácson,
forgasd őket, és amikor minden oldaluk szé-
pen megpirult, vedd le a tűzről, és már fo-
gyaszthatod is.