Page 64 - Zsiráf Magazin - 2017. június
P. 64

RECEPTEK


            MÉZES-MUSTÁROS CSIRKECOMB                         GRILLEZETT ZÖLDSÉGEK


            Hozzávalók:                                       Ehhez a fogáshoz bármilyen zöldséget fel-
                                                              használhatsz, amit csak szeretsz, a grillezés
            6 db nagyobb csirkecomb                           az összesnek jól áll, ráadásul biztos lehetsz
            3 evőkanálnyi méz                                 benne, hogy egészséges ételt kapsz. A ke-
            1 csipet chilipehely                              ményebb zöldségeket – mint például a répa,
            1 evőkanálnyi mustár                              zeller, kukorica – érdemes egy kicsit előfőzni,
            só, frissen őrölt bors                            hogy puhák és finomak legyenek.
            1+1 jó evőkanálnyi vaj
                                                              Hozzávalók:
            A combokat tisztítsd meg jó alaposan, majd
            dörgöld be őket a sóval. Az egyik evőkanálnyi  1 nagy padlizsán
            vajat olvaszd meg egy serpenyőben, majd pi- 4 paradicsom
            rítsd benne fehéredésig a combokat. Ez pár  3 kaliforniai paprika
            perc alatt lezajlik, utána vedd ki őket a ser- 8 gerezd fokhagyma
            penyőből. A mézet keverd el a mustárral és  2 fej hagyma
            a chilipehellyel, tekerj hozzájuk némi borsot  olaj
            is, majd az így kapott masszával kenegesd be  só, bors
            jó alaposan a combokat. Ha ezzel elkészül-
            tél, egy alufólia-tepsiben már rá is teheted  Jó alaposan mosd meg a zöldségeket, majd
            a rácsra, és nemsokára elkészülnek az édes- darabold fel őket. A padlizsánt kockázd fel,
            sós dobverők.                                     a paradicsomokat vágd félbe, a paprikákat pe-
                                                              dig csíkokra. A hagyma félben, a fokhagyma-
                                                              gerezdek  egészben kerüljenek majd a grill-
                                                              rácsra.

                                                              Ha ezzel megvagy, sózd és borsozd meg
                                                              a zöldségeket, majd mielőtt a tűzre tennéd,
                                                              vékonyan kend be őket némi olívaolajjal. Egy-
                                                              egy oldalukat pár percig hagyd csak a rácson,
                                                              forgasd őket, és amikor minden oldaluk szé-
                                                              pen megpirult, vedd le a tűzről, és már fo-
                                                              gyaszthatod is.
   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69