Page 65 - Zsiráf Magazin - 2017. június
P. 65
CSIRKÉS SASLIK BACONNEL LAZAC
Egy finom salátával vagy egy szelet ropo- A lazac úgy a legjobb, ha sikerül bőrös válto-
gós kenyérrel tökéletes vacsora vagy hétvégi zatot találnod, ami ropogósra pirítva kiválóan
ebéd készülhet belőle! Ha lejárt a grillsze- egészíti ki a hal omlós húsát. Ha nem bőrös
zon, sütőben ugyanígy elkészítheted, ebben változattal dolgozol, akkor figyelj, hogy ne pi-
az esetben tedd tepsibe őket, és előmelegí- rítsd túl egyik oldalát se, valamint a bevágást
tett sütőben süsd ropogósra! is elhagyhatod.
Hozzávalók: Hozzávalók:
70 dkg csirkemellfilé 70 dkg bőrös lazac
20 dkg bacon 5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma 2 gerezd fokhagyma
olívaolaj 1 evőkanálnyi kakukkfű
szójaszósz 1 nagy citrom fele
só só, frissen őrölt bors
bors
A halat mosd meg alaposan, majd a bőrös
Pici olívaolajat, az áttört fokhagymát és felén ejts néhány mélyebb vágást keresztbe,
némi szójaszószt keverj össze, ízlésed szerint nagyjából hat centinként. Ezután jó alaposan
sózd, borsozd, majd a kockára vágott húst dörzsöld be a sóval és a borssal. Egy alufó-
add hozzá. Az így kapott pácot legalább egy lia-tepsiben olvaszd fel a vajat, szórd mellé
napra tedd hűtőbe. A bacont is kockázd fel, a kakukkfüvet, majd a bőrös felével lefelé tedd
és a hússal felváltva húzd fel a nyársra, már bele a lazacot is körülbelül tíz percre, hogy
mehet is a rácsra! szépen megpiruljon a bőre.
Akkor fordíthatod, ha már a hús egy része
szépen fehéredik. Miután megfordítottad, fa-
csard rá és mellé a citrom levét, valamint törd
hozzá a fokhagymát, és úgy pirítsd további öt
percig. Ha elkészült, vedd le a grillről, majd
locsold meg a szaftjával.