Page 65 - Zsiráf Magazin - 2017. június
P. 65

CSIRKÉS SASLIK BACONNEL                           LAZAC


            Egy finom salátával vagy egy szelet ropo- A lazac úgy a legjobb, ha sikerül bőrös válto-
            gós kenyérrel tökéletes vacsora vagy hétvégi  zatot találnod, ami ropogósra pirítva kiválóan
            ebéd készülhet belőle! Ha lejárt a grillsze- egészíti ki a hal omlós húsát. Ha nem bőrös
            zon, sütőben ugyanígy elkészítheted, ebben  változattal dolgozol, akkor figyelj, hogy ne pi-
            az esetben tedd tepsibe őket, és előmelegí- rítsd túl egyik oldalát se, valamint a bevágást
            tett sütőben süsd ropogósra!                      is elhagyhatod.


            Hozzávalók:                                       Hozzávalók:

            70 dkg csirkemellfilé                             70 dkg bőrös lazac
            20 dkg bacon                                      5 dkg vaj
            2 gerezd fokhagyma                                2 gerezd fokhagyma
            olívaolaj                                         1 evőkanálnyi kakukkfű
            szójaszósz                                        1 nagy citrom fele
            só                                                só, frissen őrölt bors
            bors
                                                              A halat mosd meg alaposan, majd a bőrös
            Pici olívaolajat, az áttört fokhagymát és  felén ejts néhány mélyebb vágást keresztbe,
            némi szójaszószt keverj össze, ízlésed szerint  nagyjából hat centinként. Ezután jó alaposan
            sózd, borsozd, majd a kockára vágott húst  dörzsöld be a sóval és a borssal. Egy alufó-
            add hozzá. Az így kapott pácot legalább egy  lia-tepsiben olvaszd fel a vajat, szórd mellé
            napra tedd hűtőbe. A bacont is kockázd fel,  a kakukkfüvet, majd a bőrös felével lefelé tedd
            és a hússal felváltva húzd fel a nyársra, már  bele a lazacot is körülbelül tíz percre, hogy
            mehet is a rácsra!                                szépen megpiruljon a bőre.

                                                              Akkor fordíthatod, ha már a hús egy része
                                                              szépen fehéredik. Miután megfordítottad, fa-
                                                              csard rá és mellé a citrom levét, valamint törd
                                                              hozzá a fokhagymát, és úgy pirítsd további öt
                                                              percig. Ha elkészült, vedd le a grillről, majd
                                                              locsold meg a szaftjával.
   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   70