Page 62 - Zsiráf Magazin - 2019. február
P. 62

Ananász-eper-cékla turmix









            HOZZÁVALÓK 2 POHÁRHOZ:


            •  1 közepes fej cékla reszelve
            •  fél ananász felkockázva
            •  1 nagy marék eper
            •  1-2 evőkanál kókuszreszelék
            •  1 fél citrom leve
            •  pici méz ízlés szerint


            ELKÉSZÍTÉS

            Az elkészítéséhez csak egy turmixgépre
            van szükség. Tegyük bele a hozzávalókat
            és annyi vizet, amennyi nem lepi el teljesen.
            Turmixoljuk össze az egészet, ha szükséges,
            higítsunk rajta még egy kis vízzel. Rövid ideig
            pihentessük a hűtőben, hogy összeérjen.







             Téli vitaminsaláta                                              HOZZÁVALÓK 4 FŐRE:


                                                                             •  negyed fej lilakáposzta
                                                                             •  1 nagyobb méretű répa
                                                                             •  1 közepes fej cékla
                                                                             •  1-2 db narancs felkockázva
                                                                             •  1 marék pirított tökmag,
                                                                                 hántolt napraforgómag
                                                                             •  tökmagolaj
                                                                             •  balzsamecet
                                                                             •  só, frissen őrölt bors



                                                              ELKÉSZÍTÉS


                                                              Reszeljük le a káposztát, a répát, a céklát,
                                                              kockázzuk fel a narancsot. Mindent keverjünk
                                                              össze egy tálban, locsoljuk meg pár kanál tök-
                                                              magolajjal, pici balzsamecettel, sózzuk, bor-
                                                              sozzuk. Tálalás előtt pihentessük a hűtőben
                                                              fél órát, hogy összeérjenek az ízek. Serpenyő-
                                                              ben pár perc alatt pirítsuk meg a tökmagot és
                                                              a napraforgómagot, majd szórjuk a tetejére.
   57   58   59   60   61   62   63   64