Page 62 - Zsiráf Magazin - 2019. február
P. 62
Ananász-eper-cékla turmix
HOZZÁVALÓK 2 POHÁRHOZ:
• 1 közepes fej cékla reszelve
• fél ananász felkockázva
• 1 nagy marék eper
• 1-2 evőkanál kókuszreszelék
• 1 fél citrom leve
• pici méz ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS
Az elkészítéséhez csak egy turmixgépre
van szükség. Tegyük bele a hozzávalókat
és annyi vizet, amennyi nem lepi el teljesen.
Turmixoljuk össze az egészet, ha szükséges,
higítsunk rajta még egy kis vízzel. Rövid ideig
pihentessük a hűtőben, hogy összeérjen.
Téli vitaminsaláta HOZZÁVALÓK 4 FŐRE:
• negyed fej lilakáposzta
• 1 nagyobb méretű répa
• 1 közepes fej cékla
• 1-2 db narancs felkockázva
• 1 marék pirított tökmag,
hántolt napraforgómag
• tökmagolaj
• balzsamecet
• só, frissen őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS
Reszeljük le a káposztát, a répát, a céklát,
kockázzuk fel a narancsot. Mindent keverjünk
össze egy tálban, locsoljuk meg pár kanál tök-
magolajjal, pici balzsamecettel, sózzuk, bor-
sozzuk. Tálalás előtt pihentessük a hűtőben
fél órát, hogy összeérjenek az ízek. Serpenyő-
ben pár perc alatt pirítsuk meg a tökmagot és
a napraforgómagot, majd szórjuk a tetejére.