Page 63 - Zsiráf Magazin - 2019. február
P. 63

Tormás céklás almaleves









            HOZZÁVALÓK 4 FŐRE:


            •  2 db közepes cékla
            •  3 db alma
            •  1 db torma
            •  1 kisebb fej vöröshagyma
            •  fél citrom leve és reszelt héja
            •  1 kis doboz natúr joghurt vagy tejföl
            •  só, bors
            •  olívaolaj



            ELKÉSZÍTÉS


            Kockázzuk fel a hagymát és az olívaolajon
            pároljuk üvegesre, ezután adjuk hozzá a re-
            szelt céklát, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy
            ellepje. Sózzuk, borsozzuk. Várjuk meg míg
            a cékla megpuhul. Eközben reszeljük le az al-
            mát, a citrom héját, a levét pedig facsarjuk
            ki. Ha a cékla megpuhult, ezeket adjuk mind
            a leveshez és keverjük össze. Amikor újra forr-
            ni kezd, levesszük a tűzről, hogy ne főzzük túl
            az almát. Egy botmixerrel pürésítsük a levest,
            aztán öntsük hozzá a joghurtot, keverjük si-
            mára és hűtsük ki. A tálaláshoz használhatunk
            reszelt céklát és tormát.
   58   59   60   61   62   63   64