Page 63 - Zsiráf Magazin - 2019. február
P. 63
Tormás céklás almaleves
HOZZÁVALÓK 4 FŐRE:
• 2 db közepes cékla
• 3 db alma
• 1 db torma
• 1 kisebb fej vöröshagyma
• fél citrom leve és reszelt héja
• 1 kis doboz natúr joghurt vagy tejföl
• só, bors
• olívaolaj
ELKÉSZÍTÉS
Kockázzuk fel a hagymát és az olívaolajon
pároljuk üvegesre, ezután adjuk hozzá a re-
szelt céklát, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy
ellepje. Sózzuk, borsozzuk. Várjuk meg míg
a cékla megpuhul. Eközben reszeljük le az al-
mát, a citrom héját, a levét pedig facsarjuk
ki. Ha a cékla megpuhult, ezeket adjuk mind
a leveshez és keverjük össze. Amikor újra forr-
ni kezd, levesszük a tűzről, hogy ne főzzük túl
az almát. Egy botmixerrel pürésítsük a levest,
aztán öntsük hozzá a joghurtot, keverjük si-
mára és hűtsük ki. A tálaláshoz használhatunk
reszelt céklát és tormát.