Page 25 - Zsiráf Magazin - 2015. december
P. 25
Karácsonyi fahéjas csillag
Hozzávalók:
• 250 g porcukor
• 3 db tojásfehérje (Méret M)
• 500 g mandula (darált, héjával, vagy darált dió)
• 1 csomag vaníliás cukor
• 3 teáskanál fahéj
Elkészítés ideje:
20 perc
Elkészítés menete:
A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd A tésztát porcukorral beszórt munkalapon
ehhez add hozzá a porcukrot kanalanként. nagyjából fél centi vastagságúra nyújtsd, majd
Közben a masszát keverd folyamatosan ro- szúrj belőle csillagokat. Az így nyert formákat
botgéppel. A jól összeállt porcukros habból helyezd sütőpapírral kibélelt sütőlapra. 125 fo-
egy tányérba tegyél félre 5 evőkanállal. Ezt kos előmelegített sütő lesz a nyerő taktika!
használd fel a végén a csillagok megkené- Süsd 10-12 percig, majd vedd ki, és mindegyik
séhez. tetejét kend meg a fennmaradó porcukros to-
jáshabbal. Ha kész vagy, az egész visszamegy
Ezután a darált mandulát (vagy diót), a fahé- még sülni további 5 perce a sütőbe.
jat, a vaníliacukrot add hozzá a habhoz, és
jól keverd el, míg gyúrható massza nem lesz
belőle.