Page 25 - Zsiráf Magazin - 2015. december
P. 25

Karácsonyi fahéjas csillag






            Hozzávalók:
            •  250 g porcukor
            •  3 db tojásfehérje (Méret M)
            •  500 g mandula (darált, héjával, vagy darált dió)
            •  1 csomag vaníliás cukor
            •  3 teáskanál fahéj


            Elkészítés ideje:
            20 perc

            Elkészítés menete:
            A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd  A tésztát porcukorral beszórt munkalapon
            ehhez add hozzá a porcukrot kanalanként.  nagyjából fél centi vastagságúra nyújtsd, majd
            Közben a masszát keverd folyamatosan ro- szúrj belőle csillagokat. Az így nyert formákat
            botgéppel. A jól összeállt porcukros habból  helyezd sütőpapírral kibélelt sütőlapra. 125 fo-
            egy tányérba tegyél félre 5 evőkanállal. Ezt  kos előmelegített sütő lesz a nyerő taktika!
            használd fel a végén a csillagok megkené- Süsd 10-12 percig, majd vedd ki, és mindegyik
            séhez.                                            tetejét kend meg a fennmaradó porcukros to-
                                                              jáshabbal. Ha kész vagy, az egész visszamegy
            Ezután a darált mandulát (vagy diót), a fahé- még sülni további 5 perce a sütőbe.
            jat, a vaníliacukrot add hozzá a habhoz, és
            jól keverd el, míg gyúrható massza nem lesz
            belőle.
   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30