Page 27 - Zsiráf Magazin - 2015. december
P. 27
Kandírozott narancs
Hozzávalók:
• 50 dkg narancshéj
• 50 dkg cukor
• 1 tábla étcsokoládé
Elkészítés ideje:
Két óra, plusz két-három nap áztatás
Elkészítés menete:
A narancsokat alaposan mosd meg – esetleg Végül a csokit gőz felett olvaszd fel, és amikor
egy nem használt körömkefével dörzsöld is át már elég folyékony, a narancshéjdarabokat
őket –, majd hámozd meg a gyümölcsöket. mártsd bele. Tedd őket egy sütőpapírra, hogy
Amennyire tudod, távolítsd el a héjak fehér megszáradjanak, és már eheted is a különle-
részét, hogy ne legyen keserű a végered- ges édességet.
mény, végül darabold fel a héjakat, és két-
három napra áztasd őket hideg vízbe.
Főzz fel nagyjából 3 liter vizet, és amikor már
gyöngyözik, szórd bele a narancshéjakat.
Főzd a keveréket néhány percig, majd szűrd
le az egészet, és mosd át hideg vízzel. 2,5
liter vízbe keverd bele a cukrot, és azt is főzd
fel. Amikor forr, szórd bele a narancshéjda-
rabokat, és állandó kevergetés mellett főzd
őket üvegesre. Ha elkészültek, hagyd őket
lecsepegni.