Page 27 - Zsiráf Magazin - 2015. december
P. 27

Kandírozott narancs





            Hozzávalók:
            •  50 dkg narancshéj
            •  50 dkg cukor
            •  1 tábla étcsokoládé

            Elkészítés ideje:
            Két óra, plusz két-három nap áztatás


            Elkészítés menete:
            A narancsokat alaposan mosd meg – esetleg  Végül a csokit gőz felett olvaszd fel, és amikor
            egy nem használt körömkefével dörzsöld is át  már elég folyékony, a narancshéjdarabokat
            őket –, majd hámozd meg a gyümölcsöket.  mártsd bele. Tedd őket egy sütőpapírra, hogy
            Amennyire tudod, távolítsd el a héjak fehér  megszáradjanak, és már eheted is a különle-
            részét, hogy ne legyen keserű a végered- ges édességet.
            mény, végül darabold fel a héjakat, és két-
            három napra áztasd őket hideg vízbe.
            Főzz fel nagyjából 3 liter vizet, és amikor már
            gyöngyözik,  szórd  bele  a  narancshéjakat.
            Főzd a keveréket néhány percig, majd szűrd
            le az egészet, és mosd át hideg vízzel. 2,5
            liter vízbe keverd bele a cukrot, és azt is főzd
            fel. Amikor forr, szórd bele a narancshéjda-
            rabokat, és állandó kevergetés mellett főzd
            őket üvegesre. Ha elkészültek, hagyd őket
            lecsepegni.
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32