Page 26 - Zsiráf Magazin - 2015. december
P. 26
4
Triplacsokis keksz
Hozzávalók:
• 25 dkg liszt
• 5 dkg cukrozatlan kakaópor
• 15 dkg vaj
• 10 dkg kristálycukor
• 1 tojás
• 15 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
• 5 dkg étcsokoládé
• 5 dkg sima tejcsokoládé
• 1 teáskanálnyi sütőpor
• 1 csipet só
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
Ez egy keksz, úgyhogy szerencséd van, nincs A csokikat darabold random méretű kis koc-
agyonbonyolítva, szinte még el sem kezded, kákra – külön jó a nagyobb darabokkal fel-
és már a sütőben pirul. A vajat vedd rá, hogy vértezett sütiket kivadászni fogyasztáskor –,
könnyen alakítható legyen, majd keverd ben- majd keverd a masszához. A sütőt melegítsd
ne simára a cukrot. A lisztet a sütőporral szi- elő 190 fokra, egy kibélelt tepsibe adagolj a
táld hozzá, de ha nincs kedved, a szitát most kedvednek megfelelő méretű kekszekhez
el is hagyhatod. Üsd hozzájuk a tojást a sü- való masszát, majd told be, várj körülbelül tíz
tőpor társaságában, majd keverd az egészet percet, és már ki is veheted a forró, csokis
simára. süteményt.