Page 26 - Zsiráf Magazin - 2015. december
P. 26

4








































            Triplacsokis keksz





            Hozzávalók:
            •  25 dkg liszt
            •  5 dkg cukrozatlan kakaópor
            •  15 dkg vaj
            •  10 dkg kristálycukor
            •  1 tojás
            •  15 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
            •  5 dkg étcsokoládé
            •  5 dkg sima tejcsokoládé
            •  1 teáskanálnyi sütőpor
            •  1 csipet só


            Elkészítés ideje:
            30 perc.

            Elkészítés menete:
            Ez egy keksz, úgyhogy szerencséd van, nincs  A csokikat darabold random méretű kis koc-
            agyonbonyolítva, szinte még el sem kezded,  kákra – külön jó a nagyobb darabokkal fel-
            és már a sütőben pirul. A vajat vedd rá, hogy  vértezett sütiket kivadászni fogyasztáskor –,
            könnyen alakítható legyen, majd keverd ben- majd keverd a masszához. A sütőt melegítsd
            ne simára a cukrot. A lisztet a sütőporral szi- elő 190 fokra, egy kibélelt tepsibe adagolj a
            táld hozzá, de ha nincs kedved, a szitát most  kedvednek  megfelelő  méretű  kekszekhez
            el is hagyhatod. Üsd hozzájuk a tojást a sü- való masszát, majd told be, várj körülbelül tíz
            tőpor társaságában, majd keverd az egészet  percet, és már ki is veheted a forró, csokis
            simára.                                           süteményt.
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31