Page 57 - Zsiráf Magazin - 2018. január
P. 57
ZELLERKRÉMLEVES
Fokhagymás pirítóskockákkal, jól megpirított Elkészítés menete:
baconszeletekkel vagy valamilyen keményebb Végy elő egy levesfőzésre alkalmas lábast, ka-
sajt darabkáival igazán ízletes. rikázd fel a hagymát, majd olvaszd fel a vajat,
és egy kicsit dinszteld meg rajta. A zellergumót
Hozzávalók: tisztítsd meg, vágd közel egyforma méretű, ap-
• 1 nagy fej zellergumó ró kockákra, add a hagymás-vajas keverékhez,
• 5 dkg vaj sózd és borsozd, majd öntsd fel a húslevessel.
• 3 szál újhagyma Közepes lángon addig főzd, amíg a zellerda-
• 2 dl főzőtejszín rabokat már könnyen szét tudod nyomni egy
• 1 liter húsleves - kockából is jó villával. Ha elérték ezt az állapotot, botmixerrel
• só, frissen őrölt bors turmixold péppé az egészet, majd add hozzá
a tejszínt. Kevergesd egy-két percig, majd zárd
Elkészítés ideje: 25 perc. el a gázt, és már tálalhatod is a levest.