Page 57 - Zsiráf Magazin - 2018. január
P. 57

ZELLERKRÉMLEVES





            Fokhagymás pirítóskockákkal, jól megpirított  Elkészítés menete:
            baconszeletekkel vagy valamilyen keményebb  Végy elő egy levesfőzésre alkalmas lábast, ka-
            sajt darabkáival igazán ízletes.                  rikázd fel a hagymát, majd olvaszd fel a vajat,
                                                              és egy kicsit dinszteld meg rajta. A zellergumót
            Hozzávalók:                                       tisztítsd meg, vágd közel egyforma méretű, ap-
            •  1 nagy fej zellergumó                          ró kockákra, add a hagymás-vajas keverékhez,
            •  5 dkg vaj                                      sózd és borsozd, majd öntsd fel a húslevessel.
            •  3 szál újhagyma                                Közepes lángon addig főzd, amíg a zellerda-
            •  2 dl főzőtejszín                               rabokat már könnyen szét tudod nyomni egy
            •  1 liter húsleves - kockából is jó              villával. Ha elérték ezt az állapotot, botmixerrel
            •  só, frissen őrölt bors                         turmixold péppé az egészet, majd add hozzá
                                                              a tejszínt. Kevergesd egy-két percig, majd zárd
            Elkészítés ideje: 25 perc.                        el a gázt, és már tálalhatod is a levest.
   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62