Page 58 - Zsiráf Magazin - 2018. január
P. 58

4                                                            20 éves a Zsiráf Magazin

















































            DIÉTÁS PIZZA





            A cím sajnos megtévesztő, mert inkább hívhat- Elkészítés menete:
            nánk paradicsomos padlizsán falatkáknak… de  Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A padlizsánt
            az íze mennyei és a nagy ünnepi kajálások, és  nagyjából 8 mm vastagságú szeletekre vágd,
            vizsga időszakbeli nasik után igazán üdítő étel! és pakold egy sütőpapírral bélelt tepsire. Lo-
                                                              csold meg őket pár csepp olívaolajjal, ízlés
            Hozzávalók:                                       szerint szórhatsz rá bazsalikomot és oregánót
            •  1 kemény padlizsán                             is, vagy más intenzív fűszert. 10 percre told a
            •  1 üveg paradicsomszósz                         sütőbe a zöldségeket.
            •  1 nagy marék parmezán vagy más kemény
                sajt                                          Vedd ki, kevés parmezánnal szórd meg a pad-
            •  Olívaolaj                                      lizsánok tetejét és tedd vissza még 5-10 percre.
            •  Fűszerek ízlés szerint                         Ismét vedd ki a tepsit, mindegyik padlizsánra
            •  Sonka                                          tegyél egy kevés paradicsomszószt, és a többi
            •  Olajbogyó                                      feltétet is, ahogy szeretnéd. A maradék par-
            •  Gomba                                          mezánt is szórd rá, hogy jó ropogósra süljön
                                                              a teteje.


                                                              5 perc sütés, és már kész is. Nem tart sokáig,
                                                              csak kicsit macerás a sok ki-bevétel miatt. De
                                                              megéri!
   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62