Page 61 - Zsiráf Magazin - 2018. január
P. 61

SÜLT ALMA





            Rengeteg változatban készítheted, ez itt az
            egyik legegyszerűbb, de variálhatod kedvedre.


            Hozzávalók:
            •  5 nagyobb alma
            •  15 dkg dió törve
            •  1 citrom leve
            •  1 teáskanálnyi fahéj
            •  2-3 evőkanálnyi méz

            Elkészítés ideje: 15 perc.


            Elkészítés menete:
            Első lépésként pucold meg az almákat, majd
            távolítsd el a magházukat, ha ezzel a műve-
            lettel végeztél, akkor a citrom levével kend be
            mindegyik gyümölcsöt, hogy ne barnuljanak
            meg, majd tedd őket félre. Ezután jöhet a töb-
            bi hozzávaló, nem lesz bonyolult dolgot, egy
            tálkában össze kell őket keverni. A magház he-
            lyére töltsd az almákba az így kapott keveréket,
            majd helyezd őket egy tepsire. 
            Érdemes sütőpapírt tenni alájuk, így a tepsi tisz-
            títása sokkal egyszerűbb lesz utána. A maradék
            töltelékkel kend meg az almák tetejét, majd
            fedd le őket. 180 fokra előmelegített sütőben
            10-15 perc alatt süsd készre a finomságokat,
            és már tálalhatod is.
            Ha desszertként kívánod felszolgálni, célsze-
            rű az étkezés elején bedugnod őket a sütőbe,
            hogy frissen, forrón tálalhasd.
   56   57   58   59   60   61   62