Page 61 - Zsiráf Magazin - 2018. január
P. 61
SÜLT ALMA
Rengeteg változatban készítheted, ez itt az
egyik legegyszerűbb, de variálhatod kedvedre.
Hozzávalók:
• 5 nagyobb alma
• 15 dkg dió törve
• 1 citrom leve
• 1 teáskanálnyi fahéj
• 2-3 evőkanálnyi méz
Elkészítés ideje: 15 perc.
Elkészítés menete:
Első lépésként pucold meg az almákat, majd
távolítsd el a magházukat, ha ezzel a műve-
lettel végeztél, akkor a citrom levével kend be
mindegyik gyümölcsöt, hogy ne barnuljanak
meg, majd tedd őket félre. Ezután jöhet a töb-
bi hozzávaló, nem lesz bonyolult dolgot, egy
tálkában össze kell őket keverni. A magház he-
lyére töltsd az almákba az így kapott keveréket,
majd helyezd őket egy tepsire.
Érdemes sütőpapírt tenni alájuk, így a tepsi tisz-
títása sokkal egyszerűbb lesz utána. A maradék
töltelékkel kend meg az almák tetejét, majd
fedd le őket. 180 fokra előmelegített sütőben
10-15 perc alatt süsd készre a finomságokat,
és már tálalhatod is.
Ha desszertként kívánod felszolgálni, célsze-
rű az étkezés elején bedugnod őket a sütőbe,
hogy frissen, forrón tálalhasd.