Page 50 - Zsiráf Magazin - 2018. március
P. 50
RECEPTEK
Húsvétra
A HÚSVÉT A NEGYVENNAPOS BÖJT LEZÁRULÁSÁT JELENTI, AMI ANNYIT
TESZ, HOGY BÁTRAN EHETÜNK MINDENT, AMIT EDDIG MELLŐZNÜNK KEL-
LETT. A HÚSVÉTI MENÜ KIHAGYHATATLAN RÉSZE A SONKA ÉS A TOJÁS,
MUTATUNK PÁR RECEPTET, AMIHEZ EZT A KÉT ALAPANYAGOT FEL LEHET
HASZNÁLNI.
A tökéletes főtt sonka receptje
Hozzávalók:
• 1,5-2 kg sonka (ha lehet, csontozott)
• 4-5 gerezd fokhagyma
• 1 fej vöröshagyma
• 1-2 babérlevél
• 4-5 szem fekete bors
Elkészítés:
A sonkát hideg vízbe tesszük és hagyjuk állni
egy éjszakán keresztül. Ezután egy edénybe
tesszük és felöntjük annyi hideg vízzel, ami
bőven ellepi. A vöröshagymát meghámozzuk
és egészben mellé rakjuk, a fokhagymagerez-
dekkel együtt. Hozzáadjuk a babérlevelet és
a borsot is, lassú tűzön, lefedve legalább két
órán át főzzük. Hústűvel ellenőrizzük, hogy
megpuhult-e. A sonkát a fövőlevében hagy-
juk kihűlni, így puha lesz és nagyon ízletes.
forrás: https://ketkes.com/a-tokeletes-fott-sonka-
receptje-nagyon-izletes-es-puha-egyszeru-es-
nagyszeru-recept/