Page 50 - Zsiráf Magazin - 2018. március
P. 50

RECEPTEK












                                        Húsvétra










            A HÚSVÉT A NEGYVENNAPOS BÖJT LEZÁRULÁSÁT JELENTI, AMI ANNYIT
            TESZ, HOGY BÁTRAN EHETÜNK MINDENT, AMIT EDDIG MELLŐZNÜNK KEL-
            LETT. A HÚSVÉTI MENÜ KIHAGYHATATLAN RÉSZE A SONKA ÉS A TOJÁS,
            MUTATUNK PÁR RECEPTET, AMIHEZ EZT A KÉT ALAPANYAGOT FEL LEHET
            HASZNÁLNI.










            A tökéletes főtt sonka receptje

            Hozzávalók:
            •  1,5-2 kg sonka (ha lehet, csontozott)
            •  4-5 gerezd fokhagyma
            •  1 fej vöröshagyma
            •  1-2 babérlevél
            •  4-5 szem fekete bors


            Elkészítés:
            A sonkát hideg vízbe tesszük és hagyjuk állni
            egy éjszakán keresztül. Ezután egy edénybe
            tesszük és felöntjük annyi hideg vízzel, ami
            bőven ellepi. A vöröshagymát meghámozzuk
            és egészben mellé rakjuk, a fokhagymagerez-
            dekkel együtt. Hozzáadjuk a babérlevelet és
            a borsot is, lassú tűzön, lefedve legalább két
            órán át főzzük. Hústűvel ellenőrizzük, hogy
            megpuhult-e. A sonkát a fövőlevében hagy-
            juk kihűlni, így puha lesz és nagyon ízletes.

            forrás: https://ketkes.com/a-tokeletes-fott-sonka-
            receptje-nagyon-izletes-es-puha-egyszeru-es-
            nagyszeru-recept/
   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55