Page 52 - Zsiráf Magazin - 2018. március
P. 52

Majonézes burgonyasaláta

            Hozzávalók:                                       Elkészítés:
            •  1,5 kg burgonya                                A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük.
            •  2 db lilahagyma                                A héját még melegen lehúzzuk, és a krump-
            •  1 db vöröshagyma                               likat vékonyan felkarikázzuk. A lila- és a vörös-
                                                              hagymát vékony karikákra vágjuk.
                A majonézhez: (de akár bolti is lehet)
            •  3 db tojás (sárgája)                           Kb. 1 liter cukros, ecetes salátalevet készítünk
            •  3 dl napraforgóolaj                            ízlés szerint ízesítve. A salátalébe tesszük a fel-
            •  3 dl tejföl (20%-os)                           karikázott burgonya- és hagymaszeleteket,
            •  1 ek mustár                                    kb. 2-3 órát állni hagyjuk, ez idő alatt elké-
            •  só                                             szítjük a majonézt.
            •  bors
            •  porcukor                                       A majonézhez a tojássárgákat a mustárral és
            •  citromlé                                       a cukorral kikeverjük, majd az olajat lassan,
                                                              szinte csepegtetve adagoljuk hozzá, folyama-
                Az ecetes-cukros salátaöntethez:              tos keverés mellett. Ízesítjük még sóval, bors-
            •  1 l víz                                        sal és citromlével. Ha elkészült, hozzáadjuk
            •  ecet                                           a tejfölt.
            •  só
            •  cukor                                          A krumplit és a hagymát alaposan leszűrjük,
                                                              és egy tálba tesszük. Az elkészült mártással
            forrás: http://www.mindmegette.hu/majonezes-      alaposan és óvatosan elverjük, hogy ne törjön
            burgonyasalata.recept/                            össze a burgonya. Ha szükséges, még utó-
                                                              lag ízesíthetjük sóval, borssal, és néhány órát
                                                              még a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól
                                                              összeérjenek.
   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57