Page 52 - Zsiráf Magazin - 2018. március
P. 52
Majonézes burgonyasaláta
Hozzávalók: Elkészítés:
• 1,5 kg burgonya A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük.
• 2 db lilahagyma A héját még melegen lehúzzuk, és a krump-
• 1 db vöröshagyma likat vékonyan felkarikázzuk. A lila- és a vörös-
hagymát vékony karikákra vágjuk.
A majonézhez: (de akár bolti is lehet)
• 3 db tojás (sárgája) Kb. 1 liter cukros, ecetes salátalevet készítünk
• 3 dl napraforgóolaj ízlés szerint ízesítve. A salátalébe tesszük a fel-
• 3 dl tejföl (20%-os) karikázott burgonya- és hagymaszeleteket,
• 1 ek mustár kb. 2-3 órát állni hagyjuk, ez idő alatt elké-
• só szítjük a majonézt.
• bors
• porcukor A majonézhez a tojássárgákat a mustárral és
• citromlé a cukorral kikeverjük, majd az olajat lassan,
szinte csepegtetve adagoljuk hozzá, folyama-
Az ecetes-cukros salátaöntethez: tos keverés mellett. Ízesítjük még sóval, bors-
• 1 l víz sal és citromlével. Ha elkészült, hozzáadjuk
• ecet a tejfölt.
• só
• cukor A krumplit és a hagymát alaposan leszűrjük,
és egy tálba tesszük. Az elkészült mártással
forrás: http://www.mindmegette.hu/majonezes- alaposan és óvatosan elverjük, hogy ne törjön
burgonyasalata.recept/ össze a burgonya. Ha szükséges, még utó-
lag ízesíthetjük sóval, borssal, és néhány órát
még a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól
összeérjenek.