Page 53 - Zsiráf Magazin - 2018. március
P. 53

Medvehagymás-túrós pogácsa

            Hozzávalók:
            •  1 csokor medvehagyma
            •  1 ek só
            •  25 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
            •  25 dkg túró
            •  25 dkg hideg vaj
            •  1 db tojás (a kenéshez)

            Elkészítés:
            A medvehagymát finomra aprítjuk, majd ösz-
            szekeverjük az átszitált és sóval alaposan el-
            kevert liszttel. A kezünkkel hozzámorzsoljuk
            a túrót, majd hozzáreszeljük a hideg vajat.
            Alaposan összedolgozzuk a kezünkkel vagy
            robotgéppel. Minimum 1 órára (vagy 1 éjsza-
            kára) a hűtőbe tesszük.


            Lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújt-
            juk. A tetejét késsel berácsozzuk, majd po-
            gácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat
            sütőpapírral bélelt sütőtálcára tesszük, majd
            megkenjük a felvert tojással.190 fokra előme-
            legített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

            forrás: http://www.mindmegette.hu/medvehagymas-
            turos-pogacsa.recept/
   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58