Page 53 - Zsiráf Magazin - 2018. március
P. 53
Medvehagymás-túrós pogácsa
Hozzávalók:
• 1 csokor medvehagyma
• 1 ek só
• 25 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
• 25 dkg túró
• 25 dkg hideg vaj
• 1 db tojás (a kenéshez)
Elkészítés:
A medvehagymát finomra aprítjuk, majd ösz-
szekeverjük az átszitált és sóval alaposan el-
kevert liszttel. A kezünkkel hozzámorzsoljuk
a túrót, majd hozzáreszeljük a hideg vajat.
Alaposan összedolgozzuk a kezünkkel vagy
robotgéppel. Minimum 1 órára (vagy 1 éjsza-
kára) a hűtőbe tesszük.
Lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújt-
juk. A tetejét késsel berácsozzuk, majd po-
gácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat
sütőpapírral bélelt sütőtálcára tesszük, majd
megkenjük a felvert tojással.190 fokra előme-
legített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
forrás: http://www.mindmegette.hu/medvehagymas-
turos-pogacsa.recept/