Page 51 - Zsiráf Magazin - 2018. március
P. 51

Fóliában sült fasírttekercs

            Hozzávalók:                                       Elkészítés:
                A fasírthoz                                   A zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos
            •  70 dkg darált sertéshús (lapocka)              vízbe.
            •  1 db zsemle (vagy a zsemle mennyiségé-
                nek megfelelő kenyérsarka)                    A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vág-
            •  1 ek mangalica zsír (púpos)                    juk, a zsírban vagy olajban üvegesre pároljuk.
            •  1 közepes db vöröshagyma
            •  1 db tojás                                     A darált húsba beletesszük a kinyomkodott
            •  2 teáskanál fűszerpaprika (púpos)              zsemlét, a hagymát, az összepréselt fokhagy-
            •  1 csipet kakukkfű (jó nagy csipet)             ma gerezdeket és a többi hozzávalót.
            •  só ízlés szerint
            •  bors ízlés szerint                             Alaposan összegyúrjuk, kóstoljuk meg, hogy
            •  2 gerezd fokhagyma (jó ducik)                  ízlésünknek megfelelő fűszerezettségű legyen.
            •  1 ek mustár (púpos)                            A sóval vigyázzunk, mert a tarja is enyhén sós.

                A töltelékhez                                 4 db tojást keményre főzünk, megpucoljuk,
            •  4 db tojás                                     és karikákra vágjuk.
            •  15 dkg füstölt-főtt tarja (szeletelve)
            •  2 teáskanál napraforgó olaj (kb.)              Egy kb. 60×40 cm-es alufóliát leterítünk, és
                                                              ecsettel vékonyan megkenjük olajjal. Ráborít-
                                                              juk a beízesített darált húst, és a tenyerünkkel
                                                              kb. 2-3 cm vastagságúra, téglalap alakúra el-
                                                              tapicskoljuk.

                                                              A hús szélétől mindenhol kihagyva 4-5 cm-t
                                                              ráterítjük a füstölt tarját és a tojáskarikákat.


                                                              A fólia segítségével feltekerjük. A fólia köze-
                                                              pére igazítjuk a tekercset, csinosra formáljuk.
                                                              Nagyon szorosan becsomagoljuk a fóliába.
                                                              Úgy csomagoljuk be, hogy a ráhajtás felül
                                                              legyen, a két végét megcsavarjuk (jó nagy
                                                              szaloncukrot kapunk). A tepsibe úgy tegyük
                                                              bele, hogy a sütési idő letelte után a fóliából
                                                              forgatás nélkül ki tudjuk bontani.


                                                              200 fokra előmelegített sütőben min. 1 órát
                                                              sütjük. A sütési idő letelte után kivesszük,
                                                              óvatosan kibontogatjuk, egy kicsit emelünk
                                                              a sütési hőfokon, visszatesszük a sütőbe, és
                                                              a keletkezett pecsenyelével gyakran locsol-
                                                              gatva pirosas-barnára sütjük.


                                                              Hagyjuk egy kicsit kihűlni, végül ferdén szele-
                                                              telve, tetszés szerinti körettel tálaljuk.

                                                                forrás: http://www.nosalty.hu/recept/foliaban-sult-
                                                                                            toltott-fasirttekercs
   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56