Page 51 - Zsiráf Magazin - 2018. március
P. 51
Fóliában sült fasírttekercs
Hozzávalók: Elkészítés:
A fasírthoz A zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos
• 70 dkg darált sertéshús (lapocka) vízbe.
• 1 db zsemle (vagy a zsemle mennyiségé-
nek megfelelő kenyérsarka) A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vág-
• 1 ek mangalica zsír (púpos) juk, a zsírban vagy olajban üvegesre pároljuk.
• 1 közepes db vöröshagyma
• 1 db tojás A darált húsba beletesszük a kinyomkodott
• 2 teáskanál fűszerpaprika (púpos) zsemlét, a hagymát, az összepréselt fokhagy-
• 1 csipet kakukkfű (jó nagy csipet) ma gerezdeket és a többi hozzávalót.
• só ízlés szerint
• bors ízlés szerint Alaposan összegyúrjuk, kóstoljuk meg, hogy
• 2 gerezd fokhagyma (jó ducik) ízlésünknek megfelelő fűszerezettségű legyen.
• 1 ek mustár (púpos) A sóval vigyázzunk, mert a tarja is enyhén sós.
A töltelékhez 4 db tojást keményre főzünk, megpucoljuk,
• 4 db tojás és karikákra vágjuk.
• 15 dkg füstölt-főtt tarja (szeletelve)
• 2 teáskanál napraforgó olaj (kb.) Egy kb. 60×40 cm-es alufóliát leterítünk, és
ecsettel vékonyan megkenjük olajjal. Ráborít-
juk a beízesített darált húst, és a tenyerünkkel
kb. 2-3 cm vastagságúra, téglalap alakúra el-
tapicskoljuk.
A hús szélétől mindenhol kihagyva 4-5 cm-t
ráterítjük a füstölt tarját és a tojáskarikákat.
A fólia segítségével feltekerjük. A fólia köze-
pére igazítjuk a tekercset, csinosra formáljuk.
Nagyon szorosan becsomagoljuk a fóliába.
Úgy csomagoljuk be, hogy a ráhajtás felül
legyen, a két végét megcsavarjuk (jó nagy
szaloncukrot kapunk). A tepsibe úgy tegyük
bele, hogy a sütési idő letelte után a fóliából
forgatás nélkül ki tudjuk bontani.
200 fokra előmelegített sütőben min. 1 órát
sütjük. A sütési idő letelte után kivesszük,
óvatosan kibontogatjuk, egy kicsit emelünk
a sütési hőfokon, visszatesszük a sütőbe, és
a keletkezett pecsenyelével gyakran locsol-
gatva pirosas-barnára sütjük.
Hagyjuk egy kicsit kihűlni, végül ferdén szele-
telve, tetszés szerinti körettel tálaljuk.
forrás: http://www.nosalty.hu/recept/foliaban-sult-
toltott-fasirttekercs