Page 43 - Zsiráf Magazin - 2019. március
P. 43
Az ország legjobb éttermei közé 2018-as
teljesítményével a Stand után sorrendben
az Onyx, a Costes, a Borkonyha, a Costes
Downtown, a Babel, a MÁK, a St. Andrea
Restaurant, a Textúra, az Anyukám mondta,
az Olimpia és az Arany Kaviár került. Mivel
a Dining Guide elsősorban azon szempont
szerint értékeli az éttermeket, hogy miként
felelnek meg a saját kategóriájukban elvárha-
tó szintnek, olyan éttermeket is a legjobbak
közé sorol, amelyek nem tekinthetők klasz-
szikus csúcsétteremnek, mert progresszív ét- A Dining Guide nem akarta ezek miatt szű-
lappal, kötetlenebb stílusban és informálisabb kebbre szabni a tíz legjobb étterem listáját, így
szervizzel dolgoznak. idén is 10 plusz 2 éttermet listáztak az ország
legjobbjaiként. A fődíj bejelentése előtt idén
is különdíjakat adtak át. Idei újdonság, hogy
a Dining Guide korábban nem vizsgálta az ét-
termi kávélapokat, idén azonban erre is sor
került. Az év éttermi kávélapja díjat a Stand
Étterem kapta. Szintén először adták át az év
koktélbárja díjat, amelyet a nemzetközi hírne-
vet is szerzett Boutiq’Bar tulajdonosa, Nagy
Zoltán vett át. Az idei harmadik új elismerés
az év szervizembere díj: a díjat Lizsicsár Miklós,
a St. Andrea Restaurant étteremvezetője kapta.