Page 43 - Zsiráf Magazin - 2019. március
P. 43

Az ország legjobb éttermei közé 2018-as
            teljesítményével a Stand után sorrendben
            az Onyx, a Costes, a Borkonyha, a Costes
            Downtown, a Babel, a MÁK, a St. Andrea
            Restaurant, a Textúra, az Anyukám mondta,
            az Olimpia és az Arany Kaviár került. Mivel
            a Dining Guide elsősorban azon szempont
            szerint értékeli az éttermeket, hogy miként
            felelnek meg a saját kategóriájukban elvárha-
            tó szintnek, olyan éttermeket is a legjobbak
            közé sorol, amelyek nem tekinthetők klasz-
            szikus csúcsétteremnek, mert progresszív ét- A Dining Guide nem akarta ezek miatt szű-
            lappal, kötetlenebb stílusban és informálisabb  kebbre szabni a tíz legjobb étterem listáját, így
            szervizzel dolgoznak.                             idén is 10 plusz 2 éttermet listáztak az ország
                                                              legjobbjaiként. A fődíj bejelentése előtt idén
                                                              is különdíjakat adtak át. Idei újdonság, hogy
                                                              a Dining Guide korábban nem vizsgálta az ét-
                                                              termi kávélapokat, idén azonban erre is sor
                                                              került. Az év éttermi kávélapja díjat a Stand
                                                              Étterem kapta. Szintén először adták át az év
                                                              koktélbárja díjat, amelyet a nemzetközi hírne-
                                                              vet is szerzett Boutiq’Bar tulajdonosa, Nagy
                                                              Zoltán vett át. Az idei harmadik új elismerés
                                                              az év szervizembere díj: a díjat Lizsicsár Miklós,
                                                              a St. Andrea Restaurant étteremvezetője kapta.
   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48