Page 46 - Zsiráf Magazin - 2019. március
P. 46
a magyar gasztronómia legnagyobb presztí-
zsű, nemzetközileg elismert alapanyagainak
összekapcsolása a legjobb magyar séfek telje-
sítményével. Az első ilyen alapanyag-választás
a kacsamáj és a 6 puttonyos Tokaji Aszú.
A külföldön is elismert presztízsű alapanyag,
a kacsamáj, valamint a legismertebb magyar
bor, a Tokaji Aszú a topséfek kezében egy
Made in Hungary elnevezésű fogássá változik.
Február 26-tól a résztvevő 20 étterem étlap-
jain a Made in Hungary logó feltüntetése alatt
mindenki számára elérhetővé válik és rendel-
hető az adott étterem Made in Hungary ka-
csamáj és Tokaji Aszú koncepciója.
A 2004-ben alapított Dining Guide-díj az egyik EXKLUZÍV INTERJÚ
legjelentősebb elismerés a magyar vendéglá-
tóiparban. 2005-ös teljesítményéért a Fausto’s, A nemzetközi szakmai zsűrit Enrico Crippa
a 2006. évért a Lou Lou étterem nyerte a fődí- vezette, aki a három Michelin-csillagos Piazza
jat, majd 2007-ért ismét a Fausto’s étterem kapta Duomo étterem séfje. Őt 2018-ban a világ
az elismerést. 2008-ban a Bock Bisztró, 2010- 8. legjobb szakácsának választott a Le Chef
ben a Chateau Visz, 2011-ben, 2013-ban és című szaklap. Crippa éttermét, az utcáról
2015-ben az Onyx, 2014-ben pedig a ZONA volt nem is látható, egy ház egyik emeleti lakásá-
a legjobb. A Costes négyszer, 2009-ben, 2012- ban lévő Piazza Duomót 2017-ben a világ 15.
ben és 2016-ban és 2017-ben volt az év étterme. legjobbjának választották, miután megnyitá-
sa után egy évvel, 2006-ban megkapta első,
A Gálán részt vettek a legnevesebb külföldi és 2009-ben a második, 2012-ben a harmadik
magyar chefek (Fausto Arrighi, Nicola Portinari, csillagát is a Michelintől. És ő volt 2012-ben
Enrico Crippa, Gianni Annoni, Tiago Sabarigo, a Bocuse d’Or zsűrielnöke, a következő év-
Palágyi Eszter, Sárközi Ákos, Szulló Szabina, ben első olaszként a tiszteletbeli elnöke, ma
Széll Tamás, Pesti István, Heiszler Olivér, pedig a szervezet olasz akadémiájának veze-
Mészáros Ádám, Rosenstein Tibor, Segal tője. Crippa két éve jár magyar éttermekbe,
Viktor, Bíró Lajos, stb.), étteremtulajdonosok volt már itt a Bocuse d’Or zsűritagjaként is.
(Gerendai Károly, Kovács Kristóf, stb.) és szá- Most azért jött újra Budapestre, hogy tesz-
mos meghívott (Dr Csisztu Zsuzsa, Dr Kecskés telje az ország legjobb éttermeit. A világhírű
Norbert, Ernyey Béla, Dr Schiffer Miklós, Ernst chef magazinunknak exkluzív interjút adott
Wastl, Eleni Korani, Szabó Dóra, stb.). A mű- a Gála előtt a Four Seasons Gresham Palace
sorvezető Gundel-Takács Gábor volt. Hotelben.