Page 46 - Zsiráf Magazin - 2019. március
P. 46

a magyar gasztronómia legnagyobb presztí-
            zsű, nemzetközileg elismert alapanyagainak
            összekapcsolása a legjobb magyar séfek telje-
            sítményével. Az első ilyen alapanyag-választás
            a kacsamáj és a 6 puttonyos Tokaji Aszú.

            A külföldön is elismert presztízsű alapanyag,
            a kacsamáj, valamint a legismertebb magyar
            bor, a Tokaji Aszú a topséfek kezében egy
            Made in Hungary elnevezésű fogássá változik.
            Február 26-tól a résztvevő 20 étterem étlap-
            jain a Made in Hungary logó feltüntetése alatt
            mindenki számára elérhetővé válik és rendel-
            hető az adott étterem Made in Hungary ka-
            csamáj és Tokaji Aszú koncepciója.

            A 2004-ben alapított Dining Guide-díj az egyik  EXKLUZÍV INTERJÚ
            legjelentősebb elismerés a magyar vendéglá-
            tóiparban. 2005-ös teljesítményéért a Fausto’s,  A nemzetközi szakmai zsűrit Enrico Crippa
            a 2006. évért a Lou Lou étterem nyerte a fődí- vezette, aki a három Michelin-csillagos Piazza
            jat, majd 2007-ért ismét a Fausto’s étterem kapta  Duomo étterem séfje. Őt 2018-ban a világ
            az elismerést. 2008-ban a Bock Bisztró, 2010- 8. legjobb szakácsának választott a Le Chef
            ben a Chateau Visz, 2011-ben, 2013-ban és  című  szaklap.  Crippa  éttermét,  az  utcáról
            2015-ben az Onyx, 2014-ben pedig a ZONA volt  nem is látható, egy ház egyik emeleti lakásá-
            a legjobb. A Costes négyszer, 2009-ben, 2012- ban lévő Piazza Duomót 2017-ben a világ 15.
            ben és 2016-ban és 2017-ben volt az év étterme. legjobbjának választották, miután megnyitá-
                                                              sa után egy évvel, 2006-ban megkapta első,
            A Gálán részt vettek a legnevesebb külföldi és  2009-ben a második, 2012-ben a harmadik
            magyar chefek (Fausto Arrighi, Nicola Portinari,  csillagát is a Michelintől. És ő volt 2012-ben
            Enrico Crippa, Gianni Annoni, Tiago Sabarigo,  a Bocuse d’Or zsűrielnöke, a következő év-
            Palágyi Eszter, Sárközi Ákos, Szulló Szabina,  ben első olaszként a tiszteletbeli elnöke, ma
            Széll Tamás, Pesti István, Heiszler Olivér,  pedig a szervezet olasz akadémiájának veze-
            Mészáros Ádám, Rosenstein Tibor, Segal  tője. Crippa két éve jár magyar éttermekbe,
            Viktor, Bíró Lajos, stb.), étteremtulajdonosok  volt már itt a Bocuse d’Or zsűritagjaként is.
            (Gerendai Károly, Kovács Kristóf, stb.) és szá- Most azért jött újra Budapestre, hogy tesz-
            mos meghívott (Dr Csisztu Zsuzsa, Dr Kecskés  telje az ország legjobb éttermeit. A világhírű
            Norbert, Ernyey Béla, Dr Schiffer Miklós, Ernst  chef magazinunknak exkluzív interjút adott
            Wastl, Eleni Korani, Szabó Dóra, stb.). A mű- a Gála előtt a Four Seasons Gresham Palace
            sorvezető Gundel-Takács Gábor volt.               Hotelben.
   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51