Page 45 - Zsiráf Magazin - 2019. március
P. 45
Az év borlapja díjat pedig az Arany Kaviár.
Idén második alkalommal adott át a Dining
Guide életműdíjat, amelyet Bíró Lajos kapott,
aki a magyar gasztronómia egyik nagy meg-
újítója. Az év ifjú séftehetsége díjat Farkas
Richárd, a Pajta séfje kapta, az év séfje díj
tulajdonosa pedig a Borkonyha és a Textú-
ra séfje, Sárközi Ákos lett. Az év legígérete-
sebb konyhája díjat is ő vette át, az elismerés
a Textúra étteremnek szólt. Az év innovatív
konyhája díj a Tiszavirág étteremé lett.
Idén is külföldi szaktekintélyek segítették el a világ legnagyobb nevű étteremkalauzánál,
a végső döntéshozatalt. A nemzetközi szak- a Michelin Guide-nál. A gálán bejelentették
mai zsűrit Enrico Crippa vezette, aki a három a Made in Hungary Top Gasztronómia Társulás
Michelin-csillagos Piazza Duomo étterem létrejöttét: a Dining Guide és a Magyar Bocuse
séfje. A Dining Guide évek óta dolgozik to- d’Or Akadémia hívta életre a 20 legjobb hazai
vábbá Fausto Arrighivel is, aki 36 évet töltött étterem részvételével. A társulás célkitűzése