Page 44 - Zsiráf Magazin - 2016. október
P. 44
2 20 éves a Zsiráf Magazin
RÉMISZTŐ FINOMSÁGOK
HALLOWEENRE
SÜTŐTÖKKRÉMLEVES
Próbáljatok ki minél több isteni tökös receptet, Elkészítés menete:
ugyanis számtalanféleképpen el lehet készíteni A tökkel kezdd! Hámozd meg, távolítsd el a mag-
ezt a remek zöldséget. jait - tedd őket félre -, majd vágd minél apróbb
kockákra. A hagymát is tisztítsd meg, kockázd fel.
Hozzávalók: Egy mélyebb edényben, melyben majd elfér a le-
• 60 dkg sütőtök ves, olvaszd fel a vajat, és dinszteld meg rajta a
• 5 dkg vaj hagymát. Ha már üveges, jöhetnek hozzá a fű-
• 1 nagyobb fej vöröshagyma szerek és a tök, keverj rajta párat, majd öntsd fel
• 1 csipet fehérbors a húslevessel.
• 1 csipet szerecsendió Főzd a tököt puhára, majd, amikor már megfelelő
• 1 dl tejszín állagú, egy botmixerrel pürésítsd az egészet, ha túl
• 1 liter húsleves-alaplé sűrű lett, egy kis vízzel felöntheted. Ezután tedd
• 1-2 evőkanálnyi olívaolaj vissza a tűzhelyre, keverd hozzá a tejszínt, és kész
• ízlés szerint só is a leves. A tökmagokat forró olívaolajon pirítsd
meg némi só társaságában, és szórd meg velük a
Elkészítés ideje: 30 perc levest.