Page 44 - Zsiráf Magazin - 2016. október
P. 44

2                                                            20 éves a Zsiráf Magazin





































        RÉMISZTŐ FINOMSÁGOK





        HALLOWEENRE










        SÜTŐTÖKKRÉMLEVES






        Próbáljatok ki minél több isteni tökös receptet,  Elkészítés menete:
        ugyanis számtalanféleképpen el lehet készíteni  A tökkel kezdd! Hámozd meg, távolítsd el a mag-
        ezt a remek zöldséget.                                jait - tedd őket félre -, majd vágd minél apróbb
                                                              kockákra. A hagymát is tisztítsd meg, kockázd fel.
        Hozzávalók:                                           Egy mélyebb edényben, melyben majd elfér a le-
        •  60 dkg sütőtök                                     ves, olvaszd fel a vajat, és dinszteld meg rajta a
        •  5 dkg vaj                                          hagymát. Ha már üveges, jöhetnek hozzá a fű-
        •  1 nagyobb fej vöröshagyma                          szerek és a tök, keverj rajta párat, majd öntsd fel
        •  1 csipet fehérbors                                 a húslevessel.
        •  1 csipet szerecsendió                              Főzd a tököt puhára, majd, amikor már megfelelő
        •  1 dl tejszín                                       állagú, egy botmixerrel pürésítsd az egészet, ha túl
        •  1 liter húsleves-alaplé                            sűrű lett, egy kis vízzel felöntheted. Ezután tedd
        •  1-2 evőkanálnyi olívaolaj                          vissza a tűzhelyre, keverd hozzá a tejszínt, és kész
        •  ízlés szerint só                                   is a leves. A tökmagokat forró olívaolajon pirítsd
                                                              meg némi só társaságában, és szórd meg velük a
        Elkészítés ideje: 30 perc                             levest.
   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49