Page 46 - Zsiráf Magazin - 2016. október
P. 46
4
SÜTŐTÖKÖS MUFFIN GYÖMBÉRES KRÉMMEL
Hozzávalók (12 db-hoz): Elkészítés:
• 20 dkg sütőtök (megsütve, pürésítve) Összekeverem a sütőtököt a tojással, a cukorral
• 20 dkg nádcukor és az olajjal, valamint a reszelt gyömbér kéthar-
• 2 tojás madával, a fahéjjal és a dióval. Hozzákeverem
• csipet só a liszttel elkevert sütőport, majd muffinpapírral
• 1 csomag sütőpor kibélelt muffinformába adagolom. 180 fo-
• 20 dkg liszt kos sütőben 20-25 perc alatt készre sül.
• 5 dkg durvára vágott dió
• 85 ml semleges ízű olaj (napraforgó, repce) A gyömbéres krémhez a mascarponét elkeverem a
• 1 tk. őrölt fahéj porcukorral és a maradék gyömbérrel. Kisebb ada-
• 3 cm frissen reszelt gyömbér gokra osztom, kakaóval és ételfestékkel színezem.
• 15 dkg mascarpone A további díszítéshez vékonyan megolajozott alu-
• 2 ek. porcukor fóliára olvasztott csokoládéval és cukormázzal
• ételfesték, kakaópor rajzolok figurákat. Nem érdemes túl vékony vo-
• cukormáz, étcsoki nalakat húzni, mert később könnyen törnek. Mivel
a figurák száradási ideje a leghosszabb, érdemes
már egy nappal korábban elkészíteni őket.
Tipp:
a muffinok krémjébe barna keksszel (a csokis Győ-
ri Édes tökéletes a célra) sírköveket is lehet állítani,
a végeredmény igen bizarr.