Page 45 - Zsiráf Magazin - 2016. október
P. 45
SÜTŐTÖKÖS MUFFIN
Ha ősz akkor sütőtök minden mennyiségben, akár Elkészítés:
dekorációként, akár a konyhában, akár bármi más- Fogd meg a sütőtököt, és darabold három-négy
nak. A muffinért pedig az év bármely szakaszában nagyobb részre, majd süsd meg a sütőben, 240
rajongunk, legyen bármilyen ízű és külsejű. Így egy fokon, természetesen a magház nélkül. Ha már
őszi beszélgetéshez, házibulihoz, filmnézéshez kicsit kormosak a sarkai, akkor biztosan jó, még
egyaránt tökéletes desszert a sütőtökös muffin, jót is tesz nekik ha picit megégnek - tényleg csak
mely ennek a két remek találmánynak az ötvözete. picit. Miután szépen megsültek, pürésítheted őket,
Célszerű a tésztájába egy marék mazsolát rejteni, majd ha ezen túlestél, keverd össze a vajjal és a
a tetejére mázat tenni. tojásokkal, aztán tedd egy kicsit félre.
A lisztet add a cukorhoz és a sütőporhoz, majd
Hozzávalók: hintsd meg őket a csipetnyi sóval, aztán folya-
• 25 dkg sütőtök matos keverés mellett adagold ezt az egészet a
• 2 tojás sütőtökös-vajas masszához. Melegítsd elő a sü-
• 15 dkg liszt tőt 180 fokra, a muffinmasszát pedig adagold kis
• 10 dkg cukor papírkosarakba, majd helyezd el őket a kedvenc
• 10 dkg vaj muffinformádban. Körülbelül 20 perc alatt készre
• 1 csomag sütőpor sülnek a sütőben, és már eheted is őket.
• 1 csipet só
Elkészítés ideje: 40 perc.