Page 45 - Zsiráf Magazin - 2016. október
P. 45

SÜTŐTÖKÖS MUFFIN






        Ha ősz akkor sütőtök minden mennyiségben, akár        Elkészítés:
        dekorációként, akár a konyhában, akár bármi más-      Fogd meg a sütőtököt, és darabold három-négy
        nak. A muffinért pedig az év bármely szakaszában      nagyobb részre, majd süsd meg a sütőben, 240
        rajongunk, legyen bármilyen ízű és külsejű. Így egy   fokon, természetesen a magház nélkül. Ha már
        őszi beszélgetéshez, házibulihoz, filmnézéshez        kicsit kormosak a sarkai, akkor biztosan jó, még
        egyaránt tökéletes desszert a sütőtökös muffin,       jót is tesz nekik ha picit megégnek - tényleg csak
        mely ennek a két remek találmánynak az ötvözete.      picit. Miután szépen megsültek, pürésítheted őket,
        Célszerű a tésztájába egy marék mazsolát rejteni,     majd ha ezen túlestél, keverd össze a vajjal és a
        a tetejére mázat tenni.                               tojásokkal, aztán tedd egy kicsit félre.
                                                              A lisztet add a cukorhoz és a sütőporhoz, majd
        Hozzávalók:                                           hintsd meg őket a csipetnyi sóval, aztán folya-
        •  25 dkg sütőtök                                     matos keverés mellett adagold ezt az egészet a
        •  2 tojás                                            sütőtökös-vajas masszához. Melegítsd elő a sü-
        •  15 dkg liszt                                       tőt 180 fokra, a muffinmasszát pedig adagold kis
        •  10 dkg cukor                                       papírkosarakba, majd helyezd el őket a kedvenc
        •  10 dkg vaj                                         muffinformádban. Körülbelül 20 perc alatt készre
        •  1 csomag sütőpor                                   sülnek a sütőben, és már eheted is őket.
        •  1 csipet só


        Elkészítés ideje: 40 perc.
   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50