Page 47 - Zsiráf Magazin - 2016. október
P. 47

TEMETŐ CSOKIHABBÓL





        A csokihabért mindenki rajong, ezen a napon  A téglalap alapú kekszekre dekortollal túlvilági fi-
        dobjuk fel kicsit. Legyen a hab a temető, és a  gurákat rajzolunk – pl pókháló, csontváz, szellem,
        különböző beleapplikált édességek a sírok és a  denevér stb., majd egy tányérra lefektetve száradni
        szellemek.                                            hagyjuk. A fondantból/marcipánból kis egér vagy
                                                              szellemformákat sodrunk.
        Hozzávalók:                                           A habtejszínt  kemény habbá felverjük, majd az ol-
        •  Ehető gyöngyök, csillámpor, tortadara stb          vasztott csokoládéba forgatjuk. Átöntjük a tepsibe,
        •  20 dkg pillecukor                                  egyenletesre eligazgatjuk, majd megszórjuk dra-
        •  5 dkg vaj                                          zséval, gyöngyökkel és tortadarával. Elrendezzük
        •  20 dkg étcsokoládé                                 az egereket és a cukorzseléket.
        •  15 db édes keksz
        •  5 db téglalap alakú keksz                          A csokihabot a hűtőszekrényben 1-2 órán át pihen-
        •  dekortollak                                        tetjük. Tálalás előtt kivesszük a hűtőszekrényből, és
        •  3 dl habtejszín                                    kekszeket a habba állítjuk (ezek lesznek a sírok),
        •  Fondant vagy marcipán massza                       majd menta levelekkel díszítjük.
        •  Színes cukorzselék
        •  Mentalevelek                                       Tippek:
                                                              A csokihabot feldobhatjuk rummal, likőrrel is (pl
        Elkészítés:                                           mandula, meggy vagy narancs likör).
        A pillecukrot felaprítjuk, a csokit darabokra tör-
        deljük, a vajat apró kockákra vágjuk. Mindezeket  Egészségesebb verzió: pillecukor helyett alkalmaz-
        egy hőálló üvegtálba pakoljuk, és gőz felett ösz-     zunk barna nádcukrot, és a felvert habba keverjünk
        szeolvasztjuk, miközben lassan kevergetjük. Ha ez  aszalt  vagy friss gyümölcsöket, apróra vágott di-
        megvolt, a kész masszát hagyjuk kihűlni.              ókat, mogyorókat. Cukor drazsék helyett aprított
                                                              diókkal, mogyorókkal vagy sült gesztenye dara-
        A kekszeket apró darabokra tördeljük, a csokiba ke-   bokkal borítsuk le a “temetőt”. A csokoládé legyen
        verjük és előkészítünk egy tűzálló tálat vagy tepsit.  kiváló minőségű, a keksz teljes kiőrlésű vagy diétás.
   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52