Page 47 - Zsiráf Magazin - 2016. október
P. 47
TEMETŐ CSOKIHABBÓL
A csokihabért mindenki rajong, ezen a napon A téglalap alapú kekszekre dekortollal túlvilági fi-
dobjuk fel kicsit. Legyen a hab a temető, és a gurákat rajzolunk – pl pókháló, csontváz, szellem,
különböző beleapplikált édességek a sírok és a denevér stb., majd egy tányérra lefektetve száradni
szellemek. hagyjuk. A fondantból/marcipánból kis egér vagy
szellemformákat sodrunk.
Hozzávalók: A habtejszínt kemény habbá felverjük, majd az ol-
• Ehető gyöngyök, csillámpor, tortadara stb vasztott csokoládéba forgatjuk. Átöntjük a tepsibe,
• 20 dkg pillecukor egyenletesre eligazgatjuk, majd megszórjuk dra-
• 5 dkg vaj zséval, gyöngyökkel és tortadarával. Elrendezzük
• 20 dkg étcsokoládé az egereket és a cukorzseléket.
• 15 db édes keksz
• 5 db téglalap alakú keksz A csokihabot a hűtőszekrényben 1-2 órán át pihen-
• dekortollak tetjük. Tálalás előtt kivesszük a hűtőszekrényből, és
• 3 dl habtejszín kekszeket a habba állítjuk (ezek lesznek a sírok),
• Fondant vagy marcipán massza majd menta levelekkel díszítjük.
• Színes cukorzselék
• Mentalevelek Tippek:
A csokihabot feldobhatjuk rummal, likőrrel is (pl
Elkészítés: mandula, meggy vagy narancs likör).
A pillecukrot felaprítjuk, a csokit darabokra tör-
deljük, a vajat apró kockákra vágjuk. Mindezeket Egészségesebb verzió: pillecukor helyett alkalmaz-
egy hőálló üvegtálba pakoljuk, és gőz felett ösz- zunk barna nádcukrot, és a felvert habba keverjünk
szeolvasztjuk, miközben lassan kevergetjük. Ha ez aszalt vagy friss gyümölcsöket, apróra vágott di-
megvolt, a kész masszát hagyjuk kihűlni. ókat, mogyorókat. Cukor drazsék helyett aprított
diókkal, mogyorókkal vagy sült gesztenye dara-
A kekszeket apró darabokra tördeljük, a csokiba ke- bokkal borítsuk le a “temetőt”. A csokoládé legyen
verjük és előkészítünk egy tűzálló tálat vagy tepsit. kiváló minőségű, a keksz teljes kiőrlésű vagy diétás.