Page 85 - Zsiráf Magazin - 2016. május
P. 85
közül a leghíresebb, amelyet korábban gyógy-
szerként is alkalmaztak. Évszázados technoló-
gia felhasználásával készül, amelynek alapja az
aszúsodott szőlőszemek késői szüretelése és
az ezt követő különleges borkészítési eljárás.
Nem véletlen, hogy a tokajit a királyok borá-
nak és a borok királyának (vinum regum, rex
vinorum) tartják szerte a világon.
TÖRLEY PEZSGŐ
Törley pezsgő talán Magyarország
A egkedveltebb pezsgője immár 1882
l
óta. E név szinte egyet jelent a mámorító
itallal, amely szállodák, kávéházak, vendég-
lők, orfeumok és bárok kínálatában egyaránt
szerepel. A Törley pezsgő a hagyomány és a
minőség jegyében készül, és napjainkban is
ugyanolyan népszerű idehaza és világszerte
egyaránt, mint több mint 130 évvel ezelőtt,
amikor elindult világhódító útjára.
DREHER SÖR
Dreher ma Magyarországon a leg-
A épszerűbb márka a minőségi sörök
n
között, igazi piacvezető a prémium kategó-
riában. A kiváló minőségű, természetes alap-
anyagokból, kristálytiszta forrásvíz felhasz-
nálásával készülő, karakteres ízvilágú márka
mindhárom tagja egyedülálló élményt kínál
fogyasztóinak.
ÖSSZEGZÉS
z összeállítás a hungarikumok kate-
A góriájába, azaz a kiemelésre méltó
nemzeti értékek közé sorolt italokról nyújt rö-
vid ismertetést, megemlítve a gyümölcspálin-
kát, a törkölypálinkát, az egri bikavért, a Zwack
unicumot, a tokaji aszút, a Törley pezsgőt és
végül a Dreher sört.
A sorozat folytatódik.
Szabó S. András