Page 73 - Zsiráf Magazin - 2016. március
P. 73
Székelykáposzta
Hozzávalók: Elkészítés:
• 70 dkg sertéslapocka Első lépésként felkockázzuk a sertéslapockát.
• 5 dkg zsír
• 2 gerezd fokhagyma Zsíron a fokhagymát és a felaprított hagymát
• 1 fej hagyma megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a pirosparikát
• 1 evőkanál pirospaprika és kevés vízzel felöntjük.
• 1 kávéskanál őrölt kömény
• 2 paprika A hússal együtt rövid ideig sütjük, ezután
• 1 paradicsom megsózzuk és köménnyel is ízesítjük. A pap-
• 80 dkg savanyú káposzta rika és a paradicsom hozzáadása után körül-
• 4 dl tejföl belül 30 perc alatt félpuhára főzzük.
• 5 dkg liszt
Ez alatt a savanyú káposztát átmossuk, majd
a félkész pörkölthöz adjuk, és annyi vízzel fel-
öntjük, hogy teljesen ellepje. Amikor a hús
teljesen megpuhult tejföllel behabarjuk és né-
hány perc alatt újra forraljuk. Friss kenyérrel
tálaljuk.