Page 73 - Zsiráf Magazin - 2016. március
P. 73

Székelykáposzta











            Hozzávalók:                                       Elkészítés:

            •  70 dkg sertéslapocka                           Első lépésként felkockázzuk a sertéslapockát.
            •  5 dkg zsír
            •  2 gerezd fokhagyma                             Zsíron a fokhagymát és a felaprított hagymát
            •  1 fej hagyma                                   megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a pirosparikát
            •  1 evőkanál pirospaprika                        és kevés vízzel felöntjük.
            •  1 kávéskanál őrölt kömény
            •  2 paprika                                      A hússal együtt rövid ideig sütjük, ezután
            •  1 paradicsom                                   megsózzuk és köménnyel is ízesítjük. A pap-
            •  80 dkg savanyú káposzta                        rika és a paradicsom hozzáadása után körül-
            •  4 dl tejföl                                    belül 30 perc alatt félpuhára főzzük.
            •  5 dkg liszt
                                                              Ez alatt a savanyú káposztát átmossuk, majd
                                                              a félkész pörkölthöz adjuk, és annyi vízzel fel-
                                                              öntjük, hogy teljesen ellepje. Amikor a hús
                                                              teljesen megpuhult tejföllel behabarjuk és né-
                                                              hány perc alatt újra forraljuk. Friss kenyérrel
                                                              tálaljuk.
   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77   78