Page 72 - Zsiráf Magazin - 2016. március
P. 72
4
Klasszikus csirkepaprikás
Hozzávalók: Elkészítés:
• 2 gerezd fokhagyma A fokhagymát apróra vágjuk, a vöröshagy-
• 2 fej vöröshagyma mát, paprikát felkockázzuk, a paradicsomot
• 4 db csirkecomb felcikkezzük és a csirkecombokat is két részre
• 2 db TV paprika vágjuk.
• 2 evőkanál fűszerpaprika
• 3 evőkanál libazsír Megolvasztjuk a zsírt és először a paprikát
• 2 db paradicsom majd a vöröshagymát is megpirítjuk rajta. Ez-
• víz után hozzáadjuk a fokhagymát, majd elvesz-
• 3 csipet só szük a tűzről, elkeverjük a pirospaprikával és
egy kevés, nagyjából fél dl vízzel.
A habaráshoz:
Hozzáadjuk a paradicsomot, beletesszük
• 200 g tejföl (20%-os) a csirkecombokat, alaposan átforgatjuk és
• 1 evőkanál megsózzuk őket, majd ismételten felöntjük
egy kevés vízzel a paprikást. Fedő alatt nagy-
jából hatvan percig, az elfőtt víz pótlásával
puhára főzzük.
Ezután behabarjuk. A lisztet egy tálba tesszük,
és a tejföllel illetve a csirkepaprikás kevés levé-
vel simára keverjük. A habarást a csirkecom-
bokra csurgatjuk és még pár percig főzzük.
Nokedlivel tálaljuk.