Page 72 - Zsiráf Magazin - 2016. március
P. 72

4



































            Klasszikus csirkepaprikás











            Hozzávalók:                                       Elkészítés:

            •  2 gerezd fokhagyma                             A fokhagymát apróra vágjuk, a vöröshagy-
            •  2 fej vöröshagyma                              mát, paprikát felkockázzuk, a paradicsomot
            •  4 db csirkecomb                                felcikkezzük és a csirkecombokat is két részre
            •  2 db TV paprika                                vágjuk.
            •  2 evőkanál fűszerpaprika
            •  3 evőkanál libazsír                            Megolvasztjuk a zsírt és először a paprikát
            •  2 db paradicsom                                majd a vöröshagymát is megpirítjuk rajta. Ez-
            •  víz                                            után hozzáadjuk a fokhagymát, majd elvesz-
            •  3 csipet só                                    szük a tűzről, elkeverjük a pirospaprikával és
                                                              egy kevés, nagyjából fél dl vízzel.
            A habaráshoz:
                                                              Hozzáadjuk a paradicsomot, beletesszük
            •  200 g tejföl (20%-os)                          a csirkecombokat, alaposan átforgatjuk és
            •  1 evőkanál                                     megsózzuk őket, majd ismételten felöntjük
                                                              egy kevés vízzel a paprikást. Fedő alatt nagy-
                                                              jából hatvan percig, az elfőtt víz pótlásával
                                                              puhára főzzük.


                                                              Ezután behabarjuk. A lisztet egy tálba tesszük,
                                                              és a tejföllel illetve a csirkepaprikás kevés levé-
                                                              vel simára keverjük. A habarást a csirkecom-
                                                              bokra csurgatjuk és még pár percig főzzük.
                                                              Nokedlivel tálaljuk.
   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77