Page 40 - Zsiráf Magazin - 2016. december
P. 40
2
MI KERÜL
AZ ASZTALRA
KARÁCSONYKOR?
VANÍLIA, FAHÉJ, NARANCSHÉJ, MÁK, DIÓ, GYÖMBÉR, SZEGFŰ-
SZEG, CITROM, SÁFRÁNY, ÁNIZS, CSOKOLÁDÉ ÉS FENYŐILLAT. RE-
MÉLJÜK EZEK A HALLATÁN, MINDENKINEK A VARÁZSLATOS, MEG-
HITT ÜNNEP, A KARÁCSONY, A KÖZÖS, HANGULATOS ÉTKEZÉSEK,
ÉS AZ ÍNYENC ÉTELEK JUTNAK ESZÉBE, NEM PEDIG A GYOMOR-
RONTÁS, A BÖJT ÉS A DIÉTÁZÁS. AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁSBA
BEÉPÍTHETŐK A MAGYAROS ÉTELEK IS, HISZEN NINCS TILTOTT
ÉTEL VAGY ÉLELMISZER, CSAK KERÜLENDŐ MENNYISÉGEK!
ERRE AZ ÜNNEPRE ÚGY KELLENE GONDOLNUNK, HOGY AZ EL-
FOGYASZTOTT, ÍNYCSIKLANDÓ FŰSZEREKKEL KÉSZÍTETT ÉTELEK
ÉS ÉDESSÉGEK HATÁSÁRA – MELYEKET AJÁNLATOS HÁZILAG EL-
KÉSZÍTENI –, SZERVEZETÜNK FELTÖLTŐDIK, JÓTÉKONYAN BEFO-
LYÁSOLJA EMÉSZTŐRENDSZERÜNKET. FONTOS, HOGY ÜNNEPEK
ALKALMÁVAL SE FELEJTSÜK EL A NAPI TÖBBSZÖRI ZÖLDSÉG- ÉS
GYÜMÖLCSFOGYASZTÁST, MEGFELELŐ MENNYISÉGŰ ÉS MINŐSÉ-
GŰ FOLYADÉKBEVITELT, ÉS A FRISS LEVEGŐN LEHETŐLEG NAPI
RENDSZERESSÉGGEL VÉGZETT TESTMOZGÁST!