Page 44 - Zsiráf Magazin - 2016. december
P. 44

2















            EGÉSZSÉGES





            TÁPLÁLKOZÁS





            KARÁCSONYKOR IS













                                              TALÁN  ELSŐ  HALLÁSRA  LEHETETLENNEK  TŰNIK,  DE
                                              EGY KIS ODAFIGYELÉSSEL MEGVALÓSÍTHATÓ. NEM KELL,
                                              HOGY AZ ÜNNEPEKET A HASFÁJÁS, A GYOMORRONTÁS,
                                              A HÁNYINGER ELRONTSA, UGYANIS MINDEN A MÉRTÉK-
                                              LETESSÉGEN, A KONYHATECHNIKÁN ÉS A NYERSANYAG
                                              VÁLOGATÁSON MÚLIK.













                                                              CSAK MÉRTÉKKEL


                                                              Ha gyakrabban eszünk kisebb mennyiséget,
                                                              akkor kevesebb az esélye annak, hogy rosszul
                                                              leszünk a töltött káposztától, vagy egy nehe-
                                                              zebben emészthető zsíros ételtől. A legtöbb
                                                              probléma abból szokott adódni, ha többféle
                                                              ételt nagy mennyiségben fogyasztunk és nap-
                                                              jában többször is kizárólag nehezen emészt-
                                                              hető, zsíros ételt eszünk. Rágjunk lassabban,
                                                              így előbb kialakul a jóllakottság érzete és az
                                                              emésztőrendszer munkáját is segítjük azzal,
                                                              ha nem falatokban nyeljük le az ételt.
   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49