Page 44 - Zsiráf Magazin - 2016. december
P. 44
2
EGÉSZSÉGES
TÁPLÁLKOZÁS
KARÁCSONYKOR IS
TALÁN ELSŐ HALLÁSRA LEHETETLENNEK TŰNIK, DE
EGY KIS ODAFIGYELÉSSEL MEGVALÓSÍTHATÓ. NEM KELL,
HOGY AZ ÜNNEPEKET A HASFÁJÁS, A GYOMORRONTÁS,
A HÁNYINGER ELRONTSA, UGYANIS MINDEN A MÉRTÉK-
LETESSÉGEN, A KONYHATECHNIKÁN ÉS A NYERSANYAG
VÁLOGATÁSON MÚLIK.
CSAK MÉRTÉKKEL
Ha gyakrabban eszünk kisebb mennyiséget,
akkor kevesebb az esélye annak, hogy rosszul
leszünk a töltött káposztától, vagy egy nehe-
zebben emészthető zsíros ételtől. A legtöbb
probléma abból szokott adódni, ha többféle
ételt nagy mennyiségben fogyasztunk és nap-
jában többször is kizárólag nehezen emészt-
hető, zsíros ételt eszünk. Rágjunk lassabban,
így előbb kialakul a jóllakottság érzete és az
emésztőrendszer munkáját is segítjük azzal,
ha nem falatokban nyeljük le az ételt.