Page 33 - Zsiráf Magazin - 2017. január
P. 33
GABONAFÉLÉK ÉS OLAJOS MAG MAKRO-TÁPANYAGAINAK ÖSSZEHASONLÍTÁSA
100 g termékre Búzaliszt Kukoricaliszt Mandulaliszt
vonatkoztatva
Energia (kcal) 347 334 282
Fehérje (g) 14,4 8,9 36,4
Zsír (g) 1,8 2,8 12
Szénhidrát (g) 66,2 66,3 7,2
Rodler Imre, Tápanyagtáblázat
FELHASZNÁLT IRODALOM:
1. Buzás Gizella Szakáruismeret c. tananyaga alapján Készítette: Friedrichné Irmai Tün-
de. Gabona, malom-, tészta- és sütőipari áruk, (Internet) Elérhető: http://docplayer.
hu/14396270-Gabona-malom-teszta-es-sutoipari-aruk.html
2. Rodler Imre: Tápanyagtáblázat. Medicina, Budapest, 2005
3. Rodler Imre: Élelmezés és táplálkozásegészségtan,.Medicina, Budapest,, 2005
4. Codex Alimentarius Hungaricus 2-201 számú irányelv Malomipari termékek
Milling products, Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság, 2014
5. Gasztonyi Kálmán: A kenyérkészítés folyamatai I. Sütőiparosok, pékek: 49. évf.
6. Gasztonyi Kálmán: Amit a búzalisztek sütőipari értékéről tudni illik…
Sütőiparosok, pékek LI. évfolyam 6. szám
7. Csíki Sándor, A legjobb lisztek. Magyar Konyha magazin, 2014.04.15
8. Liszt kisokos - Melyiket válasszam? 2009.09.23. /(Internet) Elérhető
http://tudatosvasarlo.hu/cikk/liszt-kisokos-melyiket-valasszam
9. Szűcs Zsuzsanna: A gabonafélékről, Új Diéta, 2002-04
10. 2015–2020 Dietary Guidelines for Americans. 8th Edition. December 2015.
http://health.gov/dietaryguidelines/2015/guidelines/
U.S. Department of Health and Human Services and U.S. Department of Agriculture