Page 33 - Zsiráf Magazin - 2017. január
P. 33

GABONAFÉLÉK ÉS OLAJOS MAG MAKRO-TÁPANYAGAINAK ÖSSZEHASONLÍTÁSA

             100 g termékre          Búzaliszt               Kukoricaliszt            Mandulaliszt
             vonatkoztatva
             Energia (kcal)          347                     334                      282

             Fehérje (g)             14,4                    8,9                      36,4
             Zsír (g)                1,8                     2,8                      12
             Szénhidrát (g)          66,2                    66,3                      7,2

            Rodler Imre, Tápanyagtáblázat







































            FELHASZNÁLT IRODALOM:


            1.  Buzás Gizella Szakáruismeret c. tananyaga alapján Készítette: Friedrichné Irmai Tün-
                de. Gabona, malom-, tészta- és sütőipari áruk, (Internet) Elérhető: http://docplayer.
                hu/14396270-Gabona-malom-teszta-es-sutoipari-aruk.html
            2.  Rodler Imre: Tápanyagtáblázat. Medicina, Budapest, 2005
            3.  Rodler Imre: Élelmezés és táplálkozásegészségtan,.Medicina, Budapest,, 2005
            4.  Codex Alimentarius Hungaricus 2-201 számú irányelv Malomipari termékek
                Milling products, Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság, 2014
            5.  Gasztonyi Kálmán: A kenyérkészítés folyamatai I. Sütőiparosok, pékek: 49. évf.
            6.  Gasztonyi Kálmán: Amit a búzalisztek sütőipari értékéről tudni illik…
                Sütőiparosok, pékek LI. évfolyam 6. szám
            7.  Csíki Sándor, A legjobb lisztek. Magyar Konyha magazin, 2014.04.15
            8.  Liszt kisokos - Melyiket válasszam? 2009.09.23. /(Internet) Elérhető
                http://tudatosvasarlo.hu/cikk/liszt-kisokos-melyiket-valasszam
            9.  Szűcs Zsuzsanna: A gabonafélékről, Új Diéta, 2002-04
            10. 2015–2020 Dietary Guidelines for Americans. 8th Edition. December 2015.
                http://health.gov/dietaryguidelines/2015/guidelines/
                U.S. Department of Health and Human Services and U.S. Department of Agriculture
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38