Page 50 - Zsiráf Magazin - 2016. október
P. 50
8 20 éves a Zsiráf Magazin
SÜTŐTÖKPITE
Ez a finomság elmaradhatatlan velejárója a
Halloweenak és az ősznek egyaránt. Tökéletes
vendégváró egy családi eseményen, de egy laza
filmnézés mellé is ideális választás lehet.
Hozzávalók:
• 40 dkg sült sütőtök
• 20 dkg finomliszt
• 10 dkg vaj
• 1 kávéskanál szódabikarbóna
• 2 db tojás (ebből 1 a tésztába, 1 a töltelékbe)
• 1 csipet só
• 2 dkg cukor
• 8 dkg méz
• fél kávéskanál őrölt fahéj
• ízlés szerint fűszerezhetjük az alábbiakkal:
• őrölt szerecsendió
• őrölt szegfűszeg
• őrölt gyömbér
Elkészítés:
A lisztet szórd egy nagy tálba, add hozzá a sót,
majd a hideg vajat reszeld hozzá. A víz hozzáadá-
sával gyúrd omlós tésztává és tedd el pihenni egy
órára! Közben kapcsold be a sütőt, és melegítsd
elő, körülbelül 180 fokra.
Ha a tészta kellőképp megpihent, töltsd bele egy
piteformába, majd tedd sütőbe 10 percre.
A sütőtököt szabadítsd meg a héjától, majd keverd
el egy tojással, a mézzel és a tetszőlegesen kivá-
lasztott fűszerekkel. Ha kész, öntsd az elősütött
tésztára a tölteléket, és egyenletesen oszlasd el.
Tedd be a sütőbe még 20-25 percre! Ha megsült,
vágd szeletekre, mint egy tortát és azonnal tálal-
hatod is!