Page 50 - Zsiráf Magazin - 2016. október
P. 50

8                                                            20 éves a Zsiráf Magazin

























        SÜTŐTÖKPITE





        Ez a finomság elmaradhatatlan velejárója a
        Halloweenak és az ősznek egyaránt. Tökéletes
        vendégváró egy családi eseményen, de egy laza
        filmnézés mellé is ideális választás lehet.


        Hozzávalók:
        •  40 dkg sült sütőtök
        •  20 dkg finomliszt
        •  10 dkg vaj
        •  1 kávéskanál szódabikarbóna
        •  2 db tojás (ebből 1 a tésztába, 1 a töltelékbe)
        •  1 csipet só
        •  2 dkg cukor
        •  8 dkg méz
        •  fél kávéskanál őrölt fahéj
        •  ízlés szerint fűszerezhetjük az alábbiakkal:
        •  őrölt szerecsendió
        •  őrölt szegfűszeg
        •  őrölt gyömbér


        Elkészítés:
        A lisztet szórd egy nagy tálba, add hozzá a sót,
        majd a hideg vajat reszeld hozzá. A víz hozzáadá-
        sával gyúrd omlós tésztává és tedd el pihenni egy
        órára! Közben kapcsold be a sütőt, és melegítsd
        elő, körülbelül 180 fokra.
        Ha a tészta kellőképp megpihent, töltsd bele egy
        piteformába, majd tedd sütőbe 10 percre.
        A sütőtököt szabadítsd meg a héjától, majd keverd
        el egy tojással, a mézzel és a tetszőlegesen kivá-
        lasztott fűszerekkel. Ha kész, öntsd az elősütött
        tésztára a tölteléket, és egyenletesen oszlasd el.
        Tedd be a sütőbe még 20-25 percre! Ha megsült,
        vágd szeletekre, mint egy tortát és azonnal tálal-
        hatod is!
   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55