Page 46 - Zsiráf Magazin - 2016. december
P. 46

2









                          Két recept,










                                   csavarral














            VÉGEZETÜL EZZEL A KÉT RECEPTTEL SZERETNÉNK MINDEN KEDVES OLVASÓNAK ÁL-
            DOTT, BÉKÉS, EGÉSZSÉGES ÉTELEKBEN GAZDAG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNNI!







            Reform cukormentes                                Elkészítés:

                                                              A mazsolát forró vízzel leöntjük és kb. 5 percig
            szaloncukor (kókuszos-mandulás)                   állni hagyjuk. Közben a mandulát, a kókuszre-
                                                              szeléket, a lereszelt a citrom héját fűszerezzük
                                                              fahéjjal, majd leöntjük a mazsoláról a vizet és
                                                              mindent (a mézet is) a fémkéses robotgépbe
            Hozzávalók:                                       dobunk és jól összedolgozzuk. Evőkanállal ki-
                                                              adagoljuk a vizes tenyerünkbe a darálékot, és
            •  50 dkg mazsola                                 szaloncukor- szerűre formázzuk. Kész, mehet
            •  20 dkg őrölt mogyoró vagy mandula              a szép, színes papírba, de ha szeretnénk rá
            •  10 dkg kókuszreszelék                          bevonatot, az is megoldható.
            •  2 citrom reszelt héja (csak a sárga rész)
            •  csipetnyi őrölt fahéj                          Csoki bevonat: 15 dkg pálmazsírt (de lehet
            •  5 dkg méz (méz nélkül is nagyon finom          margarint is) felolvasztunk és összekeverünk
                lesz)                                         5 dkg karobporral (amely helyettesítheti a ka-
                                                              kaóport) és néhány csepp szteviával. Kicsit
                                                              várunk vele, hogy ne legyen  túl forró vagy híg
                                                              a máz, és ebbe mártogatjuk a szaloncukrokat.
                                                              Hűtőben hagyjuk megdermedni és egyesével
                                                              becsomagoljuk őket.
   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51