Page 46 - Zsiráf Magazin - 2016. december
P. 46
2
Két recept,
csavarral
VÉGEZETÜL EZZEL A KÉT RECEPTTEL SZERETNÉNK MINDEN KEDVES OLVASÓNAK ÁL-
DOTT, BÉKÉS, EGÉSZSÉGES ÉTELEKBEN GAZDAG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNNI!
Reform cukormentes Elkészítés:
A mazsolát forró vízzel leöntjük és kb. 5 percig
szaloncukor (kókuszos-mandulás) állni hagyjuk. Közben a mandulát, a kókuszre-
szeléket, a lereszelt a citrom héját fűszerezzük
fahéjjal, majd leöntjük a mazsoláról a vizet és
mindent (a mézet is) a fémkéses robotgépbe
Hozzávalók: dobunk és jól összedolgozzuk. Evőkanállal ki-
adagoljuk a vizes tenyerünkbe a darálékot, és
• 50 dkg mazsola szaloncukor- szerűre formázzuk. Kész, mehet
• 20 dkg őrölt mogyoró vagy mandula a szép, színes papírba, de ha szeretnénk rá
• 10 dkg kókuszreszelék bevonatot, az is megoldható.
• 2 citrom reszelt héja (csak a sárga rész)
• csipetnyi őrölt fahéj Csoki bevonat: 15 dkg pálmazsírt (de lehet
• 5 dkg méz (méz nélkül is nagyon finom margarint is) felolvasztunk és összekeverünk
lesz) 5 dkg karobporral (amely helyettesítheti a ka-
kaóport) és néhány csepp szteviával. Kicsit
várunk vele, hogy ne legyen túl forró vagy híg
a máz, és ebbe mártogatjuk a szaloncukrokat.
Hűtőben hagyjuk megdermedni és egyesével
becsomagoljuk őket.