Page 26 - Zsiráf Magazin - 2016. április
P. 26

Hogyan alakult ki nálad az egészsé-
            Zs ges táplálkozás iránti érdeklődés?


                         Az egészségtudatosság mindig is
            SHK jelen volt az életemben, a sport
            miatt korán kialakult. Amikor elkezdtem az
            úszást, akkor még gyerekcipőben járt a ver-
            senysport és a táplálkozás kapcsolata, de
            például bizonyos élelmiszereket tiltólistára
            tett az akkori edzőm, nem ihattunk cukros,
            szénsavas üdítőket, és nem ehettünk édessé-
            geket, csokikat. Tehát voltak követelmények,
            és én ezeknek szerettem volna megfelelni.
            Nem kimondottan  táplálkozástudományi
            szempontok szerint étkeztünk, de a csokolá-
            dé, cukorkák, szénsavas üdítők kimaradtak, és
            ezeket a mai napig nem is szeretem, amin so-
            kan csodálkoznak. Nyilván ettem életemben
            csokit, nem azért nem eszem meg, mert di-
            etetikusként a mértékletes csokifogyasztásra
            hívjuk fel a figyelmet, hanem  egyszerűen
            nem szeretem. Ez pedig arra is visszavezet-
            hető, hogy gyerekkoromban nem szerepel-
            tek a táplálkozásomban a csokoládék. Aztán
            később, a gimnáziumi éveim alatt még tu-
            datosabban kezdett érdekelni az egészséges
            táplálkozás és a sport kapcsolata, az étkezé-
            sek pedig központi szerepet játszottak a min-
            dennapjaim során.
                                                              Zs      Főzni is szeretsz?




                                                                          Ez lemaradt a sok sport és uta-
                                                             SHK zás miatt. Kis túlzással vagy az
                                                              uszodában éltem, vagy valamilyen tóparton.
                                                              A kulináris örömök mindig is jelen voltak az
                                                              életemben, de maga a főzés csak később jött.
                                                              Az egyetemi éveim alatt kötelező tankonyha
                                                              gyakorlataink voltak, nem mindig brillíroztam,
                                                              de élveztem ezeket az órákat. Igazából a főzés
                                                              a kislányom születésével kezdett kiteljesedni
                                                              nálam. Szeretek főzni és alkotni a konyhában,
                                                              ami sokszor kihívás is egy kisgyermek mellett.
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31