Page 26 - Zsiráf Magazin - 2016. április
P. 26
Hogyan alakult ki nálad az egészsé-
Zs ges táplálkozás iránti érdeklődés?
Az egészségtudatosság mindig is
SHK jelen volt az életemben, a sport
miatt korán kialakult. Amikor elkezdtem az
úszást, akkor még gyerekcipőben járt a ver-
senysport és a táplálkozás kapcsolata, de
például bizonyos élelmiszereket tiltólistára
tett az akkori edzőm, nem ihattunk cukros,
szénsavas üdítőket, és nem ehettünk édessé-
geket, csokikat. Tehát voltak követelmények,
és én ezeknek szerettem volna megfelelni.
Nem kimondottan táplálkozástudományi
szempontok szerint étkeztünk, de a csokolá-
dé, cukorkák, szénsavas üdítők kimaradtak, és
ezeket a mai napig nem is szeretem, amin so-
kan csodálkoznak. Nyilván ettem életemben
csokit, nem azért nem eszem meg, mert di-
etetikusként a mértékletes csokifogyasztásra
hívjuk fel a figyelmet, hanem egyszerűen
nem szeretem. Ez pedig arra is visszavezet-
hető, hogy gyerekkoromban nem szerepel-
tek a táplálkozásomban a csokoládék. Aztán
később, a gimnáziumi éveim alatt még tu-
datosabban kezdett érdekelni az egészséges
táplálkozás és a sport kapcsolata, az étkezé-
sek pedig központi szerepet játszottak a min-
dennapjaim során.
Zs Főzni is szeretsz?
Ez lemaradt a sok sport és uta-
SHK zás miatt. Kis túlzással vagy az
uszodában éltem, vagy valamilyen tóparton.
A kulináris örömök mindig is jelen voltak az
életemben, de maga a főzés csak később jött.
Az egyetemi éveim alatt kötelező tankonyha
gyakorlataink voltak, nem mindig brillíroztam,
de élveztem ezeket az órákat. Igazából a főzés
a kislányom születésével kezdett kiteljesedni
nálam. Szeretek főzni és alkotni a konyhában,
ami sokszor kihívás is egy kisgyermek mellett.