Page 93 - Zsiráf Magazin - 2016. február
P. 93
Parajos gomba
Hozzávalók: Miután a hagymát felaprítottuk és vajon meg-
pároltuk, hozzáadjuk a friss spenótleveleket.
• 600 g spenót Zúzott fokhagymával, sóval, borssal és szere-
• 1 közepes fej vöröshagyma csendióval ízesítjük, 5 percig pároljuk.
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 evőkanál vaj A gombákat megtisztítjuk, de a szárát se dob-
• só és bors ízlés szerint juk el: vékonyan szeleteljük fel és vajon párol-
• szerecsendió ízlés szerint juk, adjuk hozzá a krémsajtot és a zsemlemor-
• 12 darab nagy gomba zsát. A megpárolt parajjal jól összekeverjük és
• 150 g natúr krémsajt tovább fűszerezhetjük, ha szükséges.
• 2 evőkanál zsemlemorzsa
• 10 dkg sajt (reszelt a tetejére) A gombafejeket sütőpapírral bélelt tepsibe
• petrezselyem ízlés szerint helyezzük és megtöltjük a spenótos töltelék-
kel. A tetejére reszelt sajtot szórunk és mehet
is a 180°-ra előmelegített sütőbe.
20 perc sütés után párolt rizzsel vagy köret-
ként zöldségágyon tálaljuk.