Page 93 - Zsiráf Magazin - 2016. február
P. 93

Parajos gomba








            Hozzávalók:                                       Miután a hagymát felaprítottuk és vajon meg-
                                                              pároltuk, hozzáadjuk a friss spenótleveleket.
            •  600 g spenót                                   Zúzott fokhagymával, sóval, borssal és szere-
            •  1 közepes fej vöröshagyma                      csendióval ízesítjük, 5 percig pároljuk.
            •  2 gerezd fokhagyma
            •  2 evőkanál vaj                                 A gombákat megtisztítjuk, de a szárát se dob-
            •  só és bors ízlés szerint                       juk el: vékonyan szeleteljük fel és vajon párol-
            •  szerecsendió ízlés szerint                     juk, adjuk hozzá a krémsajtot és a zsemlemor-
            •  12 darab nagy gomba                            zsát. A megpárolt parajjal jól összekeverjük és
            •  150 g natúr krémsajt                           tovább fűszerezhetjük, ha szükséges.
            •  2 evőkanál zsemlemorzsa
            •  10 dkg sajt (reszelt a tetejére)               A gombafejeket sütőpapírral bélelt tepsibe
            •  petrezselyem ízlés szerint                     helyezzük és megtöltjük a spenótos töltelék-
                                                              kel. A tetejére reszelt sajtot szórunk és mehet
                                                              is a 180°-ra előmelegített sütőbe.

                                                              20 perc sütés után párolt rizzsel vagy köret-
                                                              ként zöldségágyon tálaljuk.
   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98