Page 94 - Zsiráf Magazin - 2016. február
P. 94

4





































            Serpenyős-spenótos csirke






            Hozzávalók:                                       A paradicsomokat néhány percig forrásban
                                                              lévő vízben főzzük, majd a héját lehúzzuk
            •  6 szelet csirkemellfilé                        és  felkockázzuk.  Felaprítjuk  a  hagymát,  a
            •  1 hagyma                                       csirkemelleket pedig egyenként besózzuk.
            •  3 érett paradicsom                             A vajat egy serpenyőben felhevítjük, majd a
            •  400g spenótlevél                               csirkemellszeleteket közepes hőfokon nagy-
            •  1 kanál vaj                                    jából 10 percig sütjük.
            •  1 marék friss bazsalikom (vagy 1 teáskanál  Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és az apróra
                őrölt bazsalikom)                             vágott vöröshagymát, és míg megpuhulnak,
            •  1/2 teáskanál őrölt fekete bors                további öt percig sütjük a húst.
            •  1/2 teáskanál őrölt oregánó
            •  2 gerezd fokhagyma                             Hozzáadjuk a paradicsomot, a fűszereket és
            •  1/2 teáskanál só                               a vizet, majd forrás után alacsony hőfokon
            •  1 dl víz                                       3-5 percig pároljuk. Végül hozzáadjuk a spe-
                                                              nótleveleket és addig sütjük, míg azok meg
                                                              nem puhulnak.
   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99