Page 94 - Zsiráf Magazin - 2016. február
P. 94
4
Serpenyős-spenótos csirke
Hozzávalók: A paradicsomokat néhány percig forrásban
lévő vízben főzzük, majd a héját lehúzzuk
• 6 szelet csirkemellfilé és felkockázzuk. Felaprítjuk a hagymát, a
• 1 hagyma csirkemelleket pedig egyenként besózzuk.
• 3 érett paradicsom A vajat egy serpenyőben felhevítjük, majd a
• 400g spenótlevél csirkemellszeleteket közepes hőfokon nagy-
• 1 kanál vaj jából 10 percig sütjük.
• 1 marék friss bazsalikom (vagy 1 teáskanál Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és az apróra
őrölt bazsalikom) vágott vöröshagymát, és míg megpuhulnak,
• 1/2 teáskanál őrölt fekete bors további öt percig sütjük a húst.
• 1/2 teáskanál őrölt oregánó
• 2 gerezd fokhagyma Hozzáadjuk a paradicsomot, a fűszereket és
• 1/2 teáskanál só a vizet, majd forrás után alacsony hőfokon
• 1 dl víz 3-5 percig pároljuk. Végül hozzáadjuk a spe-
nótleveleket és addig sütjük, míg azok meg
nem puhulnak.