Page 63 - Zsiráf Magazin - 2017. december
P. 63

FELHASZNÁLT IRODALOM


            1.  Százados I, Százados M. Útikönyv a táplálé-
                kok világához. Budapest, Athanaeum, 2009.


            2.  Kaefer MC, Milner AJ. The role of herbs
                and spices in cancer prevention. J Nutr
                Biochem. 2008 June; 19 (6): 347–361.


            3.  CBI Market Information Database.The
                spices and herbs market in the EU. CBI
                market survey. 2009 március.


            4.  Orbán S. Egzotikus Fűszernövények. Eger,
                Eszterházy Károly Főiskola, 2013.

            5.  Nagy B, Lőrincz Zs, Bakacs M, Illés É, Sar-
                kadi NE. A magyar lakosság ásványi anyag
                bevitele előadás. OTÁP Konferencia: Or-
                szágos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot
                Vizsgálat (2014) eredményei. 2016. június
                2. Budapest.


            6.  Herbs and spices: A useful approach for
                reducing salt content in soup. [Internet]
                2014 nov. Elérhető: http://www.eufic.
                org/en/whats-in-food/article/herbs-and- 9.  Némedi J. Fűszerek, fűszerkeverékek. Élel-
                spices-a-useful-approach-for-reducing-           mezés; 2012; (4):30.
                salt-content-in-soup
                                                              10. Szabolcs M. Fűszerek, ízesítők. Élelmezés;
            7.  Varga Zs. Élelmiszerismeret és technoló-         2013; (11):16-18.
                gia II. Budapest, Semmelweis Egyetem,
                2004.                                         11. Pécsi T. A csípős paprika haszna. Új Diéta;
                                                                 2013; (2-3):9.
            8.  Szőke É (szakmai vezető). Gyógynövény és
                Drogismeret Farmakognózia – Fitokémia,  12. Opara IE, Chohan M. Culinary Herbs
                gyógynövények alkalmazása. Budapest,             and Spices: Their Bioactive Properties,
                Semmelweis Egyetem, 2012.                        the Contribution of Polyphenols and the
                                                                 Challenges in Deducing Their True Health
                                                                 Benefits. Int. J. Mol. Sci. 2014, 15, 19183-
                                                                 19202.

                                                              13. Zajkás G (szerk.). Diétáskönyv szív-és ér-
                                                                 rendszeri betegeknek. Budapest, Medici-
                                                                 na, 2005.

                                                              14. Buiatti E, Palli D, Decarli A et al.: A case-
                                                                 control study of gastric cancer and diet
                                                                 in Italy. Int J Cancer. 1989;44(4):611–616.
   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68