Page 63 - Zsiráf Magazin - 2017. december
P. 63
FELHASZNÁLT IRODALOM
1. Százados I, Százados M. Útikönyv a táplálé-
kok világához. Budapest, Athanaeum, 2009.
2. Kaefer MC, Milner AJ. The role of herbs
and spices in cancer prevention. J Nutr
Biochem. 2008 June; 19 (6): 347–361.
3. CBI Market Information Database.The
spices and herbs market in the EU. CBI
market survey. 2009 március.
4. Orbán S. Egzotikus Fűszernövények. Eger,
Eszterházy Károly Főiskola, 2013.
5. Nagy B, Lőrincz Zs, Bakacs M, Illés É, Sar-
kadi NE. A magyar lakosság ásványi anyag
bevitele előadás. OTÁP Konferencia: Or-
szágos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot
Vizsgálat (2014) eredményei. 2016. június
2. Budapest.
6. Herbs and spices: A useful approach for
reducing salt content in soup. [Internet]
2014 nov. Elérhető: http://www.eufic.
org/en/whats-in-food/article/herbs-and- 9. Némedi J. Fűszerek, fűszerkeverékek. Élel-
spices-a-useful-approach-for-reducing- mezés; 2012; (4):30.
salt-content-in-soup
10. Szabolcs M. Fűszerek, ízesítők. Élelmezés;
7. Varga Zs. Élelmiszerismeret és technoló- 2013; (11):16-18.
gia II. Budapest, Semmelweis Egyetem,
2004. 11. Pécsi T. A csípős paprika haszna. Új Diéta;
2013; (2-3):9.
8. Szőke É (szakmai vezető). Gyógynövény és
Drogismeret Farmakognózia – Fitokémia, 12. Opara IE, Chohan M. Culinary Herbs
gyógynövények alkalmazása. Budapest, and Spices: Their Bioactive Properties,
Semmelweis Egyetem, 2012. the Contribution of Polyphenols and the
Challenges in Deducing Their True Health
Benefits. Int. J. Mol. Sci. 2014, 15, 19183-
19202.
13. Zajkás G (szerk.). Diétáskönyv szív-és ér-
rendszeri betegeknek. Budapest, Medici-
na, 2005.
14. Buiatti E, Palli D, Decarli A et al.: A case-
control study of gastric cancer and diet
in Italy. Int J Cancer. 1989;44(4):611–616.