Page 70 - Zsiráf Magazin - 2015. december
P. 70
A TÁPLÁLKOZÁS ABC-JE
RÁKKELTŐ ANYAGOK
A HÚSBAN ÉS
HÚSIPARI TERMÉKEKBEN?
A Zsiráf diákmagazin hasábjain a 2014. évi első számban indítottunk táplálkozástani
cikksorozatot abból a célból, hogy érdekes, aktuális és egyúttal hasznos ismereteket
közvetítsen az olvasóközönség számára a táplálkozásbiológia, az élelmiszerkémia, a
dietetika s talán részben az élelmiszertechnológia egyes kérdéseiről is. Többek között
bemutattuk a fehérjefogyasztással kapcsolatos tudnivalókat, a paleolit táplálkozás
jellemzőit, a FORNETTI készítményeket, a vegetáriánus táplálkozással kapcsolatos
egészségi gondokat, de szóba került a csokoládé-fogyasztás, a zsíroldható vitaminok
fontossága és a mediterrán diéta is.