Page 70 - Zsiráf Magazin - 2015. december
P. 70

A TÁPLÁLKOZÁS ABC-JE






               RÁKKELTŐ ANYAGOK




                                     A HÚSBAN ÉS




               HÚSIPARI TERMÉKEKBEN?







                 A Zsiráf diákmagazin hasábjain a 2014. évi első számban indítottunk táplálkozástani
                 cikksorozatot abból a célból, hogy érdekes, aktuális és egyúttal  hasznos ismereteket
                 közvetítsen az olvasóközönség számára a  táplálkozásbiológia, az élelmiszerkémia, a
                 dietetika s talán részben az élelmiszertechnológia egyes kérdéseiről is. Többek között
                 bemutattuk a fehérjefogyasztással kapcsolatos tudnivalókat, a paleolit táplálkozás
                 jellemzőit, a FORNETTI készítményeket, a vegetáriánus táplálkozással kapcsolatos
                 egészségi gondokat, de szóba került a csokoládé-fogyasztás, a zsíroldható vitaminok
                                          fontossága és a mediterrán diéta is.
   65   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75